Всички сме запознати с полезните свойства на цитрусите и че

...
Всички сме запознати с полезните свойства на цитрусите и че
Коментари Харесай

Не можете да си представите, че цитрусите могат да бъдат толкова ОПАСНИ!

Всички сме осведомени с потребните свойства на цитрусите и че са богати на витамини С, В, Р, РР, както и на калций, калий, каротин, фруктоза и фибри. Въпреки това, не сме предполагали даже, че могат да бъдат и доста рискови.


 С какви артикули не би трябвало НИКОГА да комбинирате ТЕЗИ медикаменти С какви артикули не би трябвало НИКОГА да комбинирате ТЕЗИ медикаменти
Някои лекарства не е целесъобразно да смесваме с избрани хранителни артикули, тъй като се появяват нежелани реакции. Може би даже и...

Грейпфрут

Грейпфрутът е един от най-опасните плодове. Освен че е най-големият провинен за алергиите, той съдържа и доста подли субстанции, наречени фуранокумарини. Фуранокумарините могат да отстранен от организма ензимите, които вземат участие в разграждането на доста медикаменти, само че и освен - резултатът от действието на медикаментите се усилва от 2 до 10 пъти. Ето за какво лекарите предлагат да не се пият медикаменти със сок от грейпфрут, тъй като рискувате да предозирате медикамента, даже в случай че сте приели единствено една таблетка.

Портокал и лимон

Те също са способни да провокират всевъзможни алергични реакции, въпреки и не толкоз мощни като грейпфрута.

Изследователи от Британския университет в Лийдс са стигали до извода, че злоупотребата с тези плодове може да докара до отсрочване на пикочна киселина в ставите, т.е. до подагра. Факт е, че фруктозата, която изобилства в цитрусови плодове, усъвършенства притока на киселина в костната тъкан. 
 Яжте тези 7 храни, тъй като са потребни за очите Яжте тези 7 храни, тъй като са потребни за очите
В цифровото съвремие очите са най-потърпевшата част от тялото. Чрез непрекъснатото потребление на мобилни устройства ние утежняваме зрение...

Тези, които страдат от захарен диабет, затлъстяване, също би трябвало да не помнят за портокалите и лимоните.

Мандарини

Британски учени са стигнали до заключението, че кората на този плод е извънредно рискова за човешкия организъм. За да не се скапват плодовете прибързано, те са покриват със особено съединяване, съдържащо химическо вещество етилен. Той има свойството да се натрупва в черния дроб и в резултат на това да го унищожава.

Задължително измивайте усърдно мандарините преди консумация и никога не използвайте корите им за чай, разчистване на зъби или какъвто и да е различен тип консумация в организма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР