„Всички сме заедно и не може да има разделения по

...
„Всички сме заедно и не може да има разделения по
Коментари Харесай

Продължаваме дипломатическите усилия във връзка със ситуацията с Украйна: Петков

„ Всички сме дружно и не може да има разделения по позицията ни за Украйна. Продължаваме да използваме всички дипломатически благоприятни условия за деескалация на напрежението “. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков пред публицисти в Брюксел.

Пред медиите министър председателят Петков заключи акцентите от срещата си с френския президент Еманюел Макрон и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Една от тематиките - Националният проект за възобновяване и развиване. Пред Урсула фон дер Лайен министър-председателят е подчертал, че изключително за бранш „ Енергетика “, въпросът е стратегически. Срещнал е цялостно схващане, че сега енергийната ни система не може да усили в допълнение зависимостта си от газ. „ Отпадането на парогазовата централа в този случай, когато се приказва за това по какъв начин Европа би трябвало да понижи газовата взаимозависимост е безусловно ясно като позиция. Сега би трябвало да забележим какъв е различният вид и дали този различен вид, който сме предложили е най-хубавият. Но аз имам вяра, че е в действителност доста логичен като тактика “, добави министър-председателят.

Министър-председателят отговори и на въпроси, свързани с вътрешната политика. Единият от тях – коментарът на президента Румен Радев за обстановката в енергетиката.

Правителството работи целеустремено и с новото управление на КЕВР ще бъдат реализирани доста положителни резултати, безапелационен беше министър председателят. „ За мен нещата се движат в вярната посока “, съобщи Кирил Петков и даде образец - с февруарските фактури бизнесът към този момент усеща спомагателната помощ от страната, като поддръжка ще има и през март.

По отношение на коментара на Иван Гешев за намаляването на бюджета на прокуратурата, министър-председателят беше сбит: 20 млн. лева, които се трансферират от обвиняването към Българска академия на науките, са инвестиция в нововъведенията и науката. С тях ще бъде подкрепена работата на млади учени.

„ Бюджетът на прокуратурата е значителен и сега. Всички българи плащаме прекомерно огромна цена, изключително за равнището на правораздаване, което имаме “, добави министър председателят. Министър-председателят Петков акцентира, че желанието на държавното управление е зеленият документ да отпадне, само че е значимо това да се случи когато няма риск за здравната система.

Петков беше безапелационен, че митингът е част от демокрацията и значима форма на връзка на обществото, само че не би трябвало да се употребява от подмолни придвижвания на хора, свързани с престъпния свят.

Премиерът добави, че е налична информация за хора от престъпния контингент, които да бъдат включени към митинга, с цел да се пробват да вършат провокации. Министерство на вътрешните работи сега преглежда всеки сигнал.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР