Всички сме съучастници в това, че интимната връзка не е

...
Всички сме съучастници в това, че интимната връзка не е
Коментари Харесай

Константинова: Всички сме съучастници, че интимната връзка не е разписана в Закона за защита от домашното насилие

Всички сме съучастници в това, че интимната връзка не е написана в Закона за отбрана от домашното принуждение. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Калина Константинова в ефира на Нова телевизия.

" В последните години цялата измислена агитация, джендърска идеология и псевдо тълкования и пропагандни изказвания не разрешиха на последните два Народното събрание да одобряват каквито и да било промени в Закона за отбрана от домашно принуждение. Законът не беше променян от 12 години. Миналата сряда нямаше политическа воля мярката за вкарването на интимната връзка в закона, която в този момент предлагаме, да бъде призната. Тоест законът, който приехме финално, вкарва ограничения, които можеха да бъдат дейни единствено за жертви на домашно принуждение, които са жертва и принудител, които споделят едно домакинство, имат общ бюджет или са в брачен връзки ", добави още тя.
" Движение за права и свободи и ГЕРБ предизвикаха промени в Наказателен кодекс, с които да се усилят присъдите за принуждение, които да имат предпазен резултат. Ние поддържаме тези оферти и потърсихме поддръжка да се разшири обсегът на Закона за отбрана от домашно принуждение, вкарвайки интимната връзка. Момичето, потърпевшо в Стара Загора, попада тъкмо в тази догадка. Тепърва ще изградим осведомителна система, основана на закона, признат предходната седмица”, посочи Константинова.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР