Всички сме попадали в ситуация, когато се е налагало да

...
Всички сме попадали в ситуация, когато се е налагало да
Коментари Харесай

Ето кои са лъжите, които сме приели за нормална част от живота

Всички сме попадали в обстановка, когато се е налагало да платим за освен това, в сравнение с сме се надявали или сме очаквали. Отначало не ни харесва концепцията, само че след това просто го одобряваме. На един по-късен стадий това просто стартира да ни се коства обикновено. Да, храната на летището е доста по-скъпа, само че просто сме привикнали, че е по този начин. В някои магазини има общоприет размер облекла и ние сме привикнали с това.

От Bright Side са подготвили няколко образеца за обстановки, в които сме преглътнали лъжите и просто сме приели, че са част от живота. Дали обаче е вярно това?

Ето и листата:

1. Свикнали сме, че ползите ни се наблюдават.

Колко пъти ви се е случвало да си говорите с някого за някой артикул и след това интернет да ви залее с сякаш „ инцидентни “ рекламни оферти за същия този артикул?

2. Не сме непрекъснато влюбени в работата си.

Хората споделят: „ Работи това, което обичаш, и няма да имаш нито един работен ден в живота си. “ Мислим си, че като си намерим работа, която харесваме, ще се усещаме като на отмора. Рано или късно обаче, всяка работа стартира да тежи.

3. Приемаме непознатите цели.

Платили сме за избран фотограф, само че идва различен, тъй като този, който сме поискали, е възпрепятстван. Примиряваме се. Платили сме за избрана торта, само че надписът е сбъркан или има друго разминаване с предварителната спогодба. Казваме си, че няма време към този момент да се трансформира поръчката, и се помиряваме. Тук образците са доста. Съветваме ви от време на време да си развалите даже настроението или да останете без торта за празника, само че да изискате да ви се върнат парите или да ви обезщетят по някакъв метод, когато виновността явно не е у вас.

4. Свикнали сме с наложените стандарти за идеалните форми на тялото.

Отивате в магазина и там няма размер XXL – примирявате се, тъй като какво пък, това не е общоприетият размер.

5. По празници пръскаме пари за неща, от които нямаме потребност.

Детето става на 1. Наистина ли се нуждае от 1001 балона, от 4 торти,, безценен поръчков тоалет, от безбожно скъпи украси и така нататък? Детето на 1 няма потребност от нищо друго с изключение на от щастливи и спокойни родители. Най-вероятно детето ще е кисело и неспокойно, в случай че го разнасяте през целия ден по празненства, вместо да го оставите да се наспи в креватчето си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР