Всички сме наясно, че необходимите условия за пълното прилагане на

...
Всички сме наясно, че необходимите условия за пълното прилагане на
Коментари Харесай

Решителна подкрепа от европейските социалисти за пълноправното чл...

„ Всички сме наясно, че нужните условия за цялостното използване на достиженията на правото от Шенген са изпълнени от Румъния и България. Процесът на оценка по Шенген за двете страни и тяхната подготвеност бяха доказани неведнъж от другите задачи на Европейската комисия през последното повече от десетилетие. Европейският парламент неведнъж поддържа законните упования на България и Румъния и техните жители да се възползват от цялостното използване на достиженията на правото от Шенген. Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство е въпрос на правдивост и равно отнасяне.

 

Освен обстоятелството, че сходно развиване би укрепило Шенгенското пространство и би спомогнало да се подсигуряват равни права за всички жители в него, ние също би трябвало да разгледаме негативните последствия в разнообразни области поради непрекъснатото отсрочване на решението за цялостно използване на достиженията на правото от Шенген за двете страни и техните жители.

 

Като група на социалистите разчитаме на Вашето водачество като ръководител на Европейския съвет, с цел да обсъдим присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство, което визира съществено жителите на две държави-членки страните в идната среща на Европейския съвет “, написа Ираче Гарсия Перес.

 

„ Благодарим на Ираче Гарсия Перес за поддръжката. Не за първи път, ние социалистите, слагаме тази тематика на дневен ред и сме уверени, че България и Румъния би трябвало да станат част от Шенген без спомагателни условия. Надяваме се страните да излязат с единна позиция още на идващия Съвет. Решението е значимо освен за нашите две страни, само че и за бъдещето на целия Съюз “, разяснява ръководителят на Групата на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов. 

 

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР