Всички сме чували за силата на убеждението и че възприемайки

...
Всички сме чували за силата на убеждението и че възприемайки
Коментари Харесай

Сарказмът може да ни убие

Всички сме чували за силата на убеждението и че възприемайки света песимистично, вие ще притегляте неприятните събития в живота ви, тъй като сте с такава настройка за всичко към вас. Като цяло нашата вътрешна настройка и това какви хора сме, оказва директно въздействие освен на нашето самочувствие, само че и на здравето ни.

До този извод стигнаха и американските учени от университета в Тенеси. Те са открили, че точно саркастичните хора, които към този момент са претърпели инфаркт и са оживели след него, са доста по-застрашени от сърдечен удар още веднъж и съществува по-голям риск за летален излаз.

По време на проучването се оказало, че тези от тях, които са се отличавали с песимистичната си конфигурация и много по-цинично държание към другите, са били доста по-изложени на сърдечен удар още веднъж през идващите две години.

Като цяло саркастичните и нервни хора са много по-предразположени към редица заболявания, в това число на нервната система. Приемайки всичко във вътрешността, то това неизбежно води до утежняване на положението, даже в случай че приказваме за напълно здрав човек.

Учените считат също по този начин, че заради прочувственото им положение, този вид хора подлагат здравето си доста повече на риск, като по този начин да вземем за пример постоянно пушат, пият и като цяло водят доста вреден метод на живот.

Всичко това оставя своя дълготраен белег върху здравето на саркастичните хора, които надлежно са доста по-предразположени към сърдечните болести, само че и редица други.

 Сарказмът може да ни убие

На всички 2300 души, които са взели присъединяване в опита, е била измерена враждебността със специфичен тест, като по-късно положението им е било непрекъснато проследявано в продължение на 2 години.

В резултат на това се оказало, че саркастичните хора, които са прекарали инфаркт към този момент са доста по-предразположени на сърдечен удар още веднъж в идващите 2 години, което може да има даже летален излаз.

Като цяло циничните и отрицателно настроени хора имат доста по-високи равнища на адреналина, триглицеридите и холестерола, което е една от аргументите те да са по-предразположени на още един сърдечен удар, който може да докара даже до гибел. Именно по тази причина е значимо да гледаме положително на живота, само че и да се грижим за здравето ни.

Вижте още:

- Привличащите злощастие навици;

- Как си докарваме неприятна карма.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР