Всички сме чували за полезните свойства на чесъна и сме

...
Всички сме чували за полезните свойства на чесъна и сме
Коментари Харесай

Колко чесън е препоръчително да консумираме и до каква степен е полезен

Всички сме чували за потребните свойства на чесъна и сме тествали най-малко една бабина рецепта с него. Народната медицина включва чесъна с много приложения, само че ние въпреки всичко би трябвало да се осведомяваме задоволително, с цел да извлечем оптималната изгода. 

От идващите редове ще разберете какъв брой чесън е целесъобразно да консумираме и доколко е потребен.

Какви свойства има чесънът?

В предишното чесънът е бил на респект поради магическите си свойства и е бил употребен като отрова против разнообразни вредители. Използван е в редица култури за укрепване на имунитета и за повече сила и мощ – при египтяните, античните гърци и римляните.

За международна столица на чесъна считаме град Лас Педрониерас, Испания.

В Русия чесънът се появява през 9. Век.

Той се употребява в националната медицина към момента като:

• Лек против простуда

В състава на чесъна има алицин – вещество с антивирусни свойства, което има способността да укрепва имунитета. Избирайте най-ароматните скилидки чесън, защото количеството алицин в тях е най-голямо. За предварителна защита от простуда са задоволителни към 1-2 скилидки чесън на ден.

• Асистент на зъболекарите

Заради всичките свойства на чесъна, в това число и противовъзпалителни, шансът за появяването на кариес или различен проблем със зъбите доста понижава. Чесънът даже има способността да помогне с излекуването на към този момент появили се възпаления. Фитоницидите в състава му имат мощни бактерицидни свойства – борят се с патогенните микроорганизми, които са рискови за здравето на хората.

• Антиалерген

Още една съставна част в чесъна – етилацетат, пък има мощни антиалергенни свойства. Тя потиска появяването на хистаминови протеини, които актуализират алергичните реакции в организма. Скилидка чесън дневно може да потуши сезонните алергии да вземем за пример.
 Чесънът може да е рисков за доста хора, внимавайте с него Чесънът може да е рисков за доста хора, внимавайте с него
Чесънът е едно от най-популярните средства за подсилване на имунната система измежду последователите на обичайна медицина. Но е възможн...

• Запазва младостта

Алицинът има и антиоксидантни свойства, които можем да използваме за поддържането на пресен и здрав тип на кожата ни посредством чесъна.

• Лекува черния дроб

Чесънът оказва помощ за детоксикацията на черния дроб посредством отделянето на субстанции, които усилват производството на нужните чернодробни ензими, само че с потреблението му би трябвало да се внимава.

Друга изгода от чесъна е, че при постоянна консумация се забавят размножителните процеси на бактерии и микроорганизми в женското тяло.
 5 основателни аргументи да ядете чесън 5 основателни аргументи да ядете чесън
В българската кухня обичайно обичат да прибавят чесън към ястията. Но не всеки обича чесъна, някои даже ненавиждат миризмата му. Ако...

Как чесънът може да навреди?

Чесънът се употребява в редица ястия и в действителност има способността да усили апетита. Ако спазвате избран режим, би трябвало да сте наясно, че няколкото добавени скилидки към менюто ви може да ви подбуден да консумирате по-големи количества храна.

Чесънът не е подобаващ и за хора, които страдат от стомашни проблеми, проблеми с черния дроб и бъбреците.

Не е целесъобразно да консумирате по повече от 3-5 скилидки на ден, а дамите и кърмачките да заобикалят като цяло яденето на чесън.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР