Всички сме чували твърдението, че за да е добре хидратирано

...
Всички сме чували твърдението, че за да е добре хидратирано
Коментари Харесай

Мит ли са 8-те чаши вода на ден?

Всички сме чували изказванието, че с цел да е добре хидратирано тялото ни и да се радваме на бърз метаболизъм би трябвало да пием по най-малко 8 чаши вода дневно. Да, обаче зад това изказване няма нито едно научно проучване в тази посока, което да застане зад него.

Всяко лято диетолози и други специалисти в региона на здравословното хранене ни приканват да пием повече вода с цел да може тялото ни да се усеща добре и да не страда от дехидратация.

Вода може да бъде набавяна и посредством плодовете и зеленчуците. Вода има също и в кафето, чая, бирата и соковете. Мит е също, че кафето може да ви дехидратира. Това не е истина и няма проучвания, които да го потвърдят, единствено клюки.

Никой не отхвърля обстоятелството, че потреблението на вода е най-хубавата алтернатива за нас с цел да се усеща тялото ни добре, само че няма доказателства че би трябвало да одобряваме повече в сравнение с ни е належащо. Обикновено 30мл на кг телесна маса е нормата за вода, която ни е изцяло задоволителна. Това щ рече, че в случай че една жена тежи 57кг., то тя би трябвало да приема 1,710мл. вода на денонощие.

Много хора имат вяра, че тяхната кожа ще наподобява по-добре, по-еластична и няма да има бръчки в случай че се наливат с доста вода, само че това са още веднъж единствено изказвания без съответни доказателства.

Също по този начин няма доказателства и за изказванието, че консумирайки повече вода бъбреците ще действат по-добре. Съществуват проучвания в тази посока, както съществуват проучвания за това какъв брой вода губи.

Средното количество вода за всеки организъм е самостоятелно и зависи от това по какъв начин този човек се храни, какъв брой тежи, какъв брой е висок, къде живее и какъв брой натоварено е всекидневието му.

Е, дами както виждате не е нужно да пием непрестанно вода с цел да сме добре хидратирани. Водния баланс в тялото ни може да е в норма стига да се храним рационално и да консумираме задоволително течности без значение дали пием чай, фреш, смути, вода или кафе.

източник: http://www.ladymagazine.today/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР