Всички сме чували съвети, какво да правим или какво да

...
Всички сме чували съвети, какво да правим или какво да
Коментари Харесай

5 популярни мита, свързани със сънищата

Всички сме чували препоръки, какво да вършим или какво да не вършим преди сън, с цел да не сънуваме кошмари, написа каналът във vbox7. Ето и 5 мита за сънищата, които се оказват погрешни:

Кошмари след ястие на сирене

През 2005 година се организира изследване, което да развенчае митовете за сиренето, причиняващо кошмари. 200 участника ядат по 20 гр. сирене, половин час преди лягане. 67% споделят, че помнят сънищата си, само че те не са кошмари. Предполага се, че другите сирена имат разнообразни резултати, само че учените считат, че е доста малко евентуално сиренето да бъде причина за кошмарите ни.

Сънищата могат да убиват

Не, сънищата не могат да убиват, макар че известно време се е вярвало в това изказване. Според медицински проучвания има заплаха във етапа на REM на съня, когато пулсът е по-висок, да се стигне до гибел, изключително при хора със сърдечни болести.  

Не всеки сънува

Във френско изследване от 2015 година се следят участници, до момента в който спят. Учените откриват, че даже тези, които отхвърлят, че са сънували, сънуват. По-вероятно е хората просто да не си спомнят сънищата. Възрастните хора имат приблизително сред 4-6 съня на нощ, като множеството хора не помнят сред 95-99% от тях.
 сън iStock/Getty Images
Скоро ще умреш, в случай че сънуваш, че умираш

Според известен мит, в случай че умреш насън значи, че скоро ще умреш и в действителния живот. За благополучие, няма научни доказателства, потвърждаващи това изказване. В множеството случаи гибелта на сън, символизира огромна смяна в живота или огромен завършек на нещо – като овакантяване на работа или завършек на връзка.

Спал си добре, в случай че помниш съня си

Смята се, че в случай че на сутринта помниш сънищата си, то си имал пълностоен сън. Всъщност хората, които са по-склонни да си спомнят сънищата, са точно тези, които не спят добре.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР