Всички сме чували пословицата, че утрото е по-мъдро от вечерта.

...
Всички сме чували пословицата, че утрото е по-мъдро от вечерта.
Коментари Харесай

Утрото наистина е по-мъдро от вечерта

Всички сме чували пословицата, че утрото е по-мъдро от вечерта. Тя значи, че в случай че преспим, на сутринта ще вземем по-добро решение, в сравнение с преди да сме положили глава на възглавницата. Според изследване, представено от Science Daily, този бабин съвет е изцяло логичен от научна позиция.

Психологът от масачузетския университет " Амхърст " Ребека Спенсър разкрила, че положителният нощен сън доста ускорява когнитивните ни качества и умеенето да разсъждаваме. В изследванията си тя й екипът й употребявали специфичен хазартен тест, с цел да ревизират качествата на доброволците. 

Две групи младежи на възраст от 18 до 23 години получили малко изложение на задачата на сутринта или следобеда преди упражнението. Описанието обаче било толкоз кратко, че нямало метод те да вдървен незабавно какъв е главният принцип на теста. Самият той се провел 12 часа след брифинга без изискванията да бъдат обяснени наново. 

Преди да преминат теста, 28 от участниците се прибрали у дома и се наспали. Останалите 26, които получили инструкциите на сутринта, ходили на лекции и работа и провели теста вечерта, без да имат време да си починат. 

Оказало се, че " преспалите " са разбрали задачата по-добре, което се отразило и на триумфа им в теста. Останалите се обърквали в разпоредбите и се затруднявали да взимат решения. 

" Предполагаме, че усъвършенстваната дарба да се вземат решения зависи от по този начин наречената REM фаза на съня, която е, по този начин да се каже, " изобретателният " сън ", отбелязва психологът. Именно по време на тази фаза ние сънуваме. Тогава мозъкът ни е съвсем толкоз деен, колкото и когато сме будни и учените допускат, че REM сънят му оказва помощ да консолидира спомените от миналия ден. 

Така че в случай че ви следва да вземете значимо решение - послушайте баба си и изчакайте утрото. То в действителност е по-мъдро от вечерта.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР