Всички сме чували неведнъж, че излишната сол в храната е

...
Всички сме чували неведнъж, че излишната сол в храната е
Коментари Харесай

Митовете за солта, в които е крайно време да спрете да вярвате

Всички сме чували нееднократно, че непотребната сол в храната е рискова за нашето здраве. Но специалистите са на мнение, че това не е изцяло правилно.

Обикновено рекомендация към възрастните е да понижат приема на сол до 6 грама дневно. Това важи освен за самия артикул, само че и за тези ястия, към които се прибавя сол. Уви, това е много сложна задача, като се има поради, че единствено две филийки самун съдържат почти 1 гр сол - и в тази ситуация даже не считаме наденица върху хляба.
 Признаците, че може би прекалявате със солта Признаците, че може би прекалявате със солта
Какво е едно ядене, в случай че няма щипка сол, поръсена върху него?! Често обаче количеството е повече от щипка. Ако и вие обичате солта, след...

Според Световната здравна организация 2,5 милиона смъртни случая могат да бъдат предотвратени всяка година, в случай че равнището на солта в диетата на възрастен е по-малко от 5 грама дневно. Твърденията, че тя е нездравословна, са ортодоксални.

Кардиологът от Швейцарския сърдечно-съдов център в Университета в Берн, Швейцария, професор Франц Месерли не изключва изказванието, че продължителността на живота на човек се усилва съразмерно на увеличението на приема на. До този извод той стига след данните на нови проучвания. Ако по-рано този академик е призовавал пациентите си да лимитират солта в диетата си, в този момент той е на радикално друго мнение.

Сред хората с най-висока дълготрайност на живота в света са дами от Хонконг. Те живеят приблизително 87 години. Средното им тегло е 56 кг, а употребяват 9 гр сол дневно.
Това значи, че одобряват два пъти повече сол от оптималната доза, предложена от учените от Световната здравна организация.

И още през 2017 година различен прочут американски експерт по сърдечно-съдови болести, доктор Джеймс Ди Николантонио, организира метаанализ на повече от 500 изследвания за приема на сол и нейната връзка с кръвното налягане и сърдечните болести. Оказа се, че множеството хора въобще не би трябвало да наблюдават количеството сол в диетата си. И в колкото по-голямо количество я употребяват, толкоз по-полезно е за здравето им.
 Малко сол и малко захар преди лягане и ще заспивате като къпани всякога Малко сол и малко захар преди лягане и ще заспивате като къпани всякога
Има доста способи да се отървете от проблемите с нарушен сън без антидепресанти и хипнотици от медицински генезис. Лекарствата не винаг...

Установено е, че към 80% от популацията с обикновено кръвно налягане няма сензитивност във връзка с въздействието на солта върху налягането. И даже 55% от високорисковите пациенти с хипертония имат безспорен имунитет против въздействието на солта върху кръвното налягане, написа The Daily Mail.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР