Всички сме чували и виждали реклами на различни хранителни добавки

...
Всички сме чували и виждали реклами на различни хранителни добавки
Коментари Харесай

Защо всички се нуждаем от магнезий

Всички сме чували и виждали реклами на разнообразни хранителни добавки с магнезий и от тях знаем, че той може да ни е мултифункционален асистент в всекидневието - от невралгии до бодърствуване. Ползите от този минерал обаче надалеч не се изчерпват дотук и няма да прекалим, в случай че кажем, че на всеки му би трябвало.

Тялото ни се в действителност се нуждае от него, с цел да действа вярно. Проблемът е, че не може да си го създава единствено и би трябвало да си го набираме по разнообразни способи - или посредством храната, или под формата на добавки.

Магнезиевият недостиг надалеч не е толкоз постоянно срещан, колкото този на витамин D, което ни навежда на мисълта, че наличието му в храната е задоволително, с цел да задоволи базовите потребности на организма. Особено в случай че ядем постоянно бадеми, фъстъци, тиквени семки, чиа, нахут, стафиди, сьомга, банани, фурми и спанак.
 Снимка 612823

Но в случай че потребностите ни са по-големи - да вземем за пример при усилени тренировки и потене или мощно менструално кървене, може да се стигне до дефицит, който пък е причина за недоволства като мигрена, астма, сърдечно-съдови болести, диабет, възпаления и даже рак на дебелото черво.

Въпреки това не трябва да одобряваме без да пита добавки с някаква форма на магнезий, тъй като това може да докара до стомашни проблеми. И не трябва да превишаваме целесъобразната дневна доза от 350 мг, написа Men`s Health.

Магнезият поддържа функционалността на мускулите и нервната система, имунитета, производството на сила, здравето на костите и още много други. Той е значим както за това да можем да си почиваме ефективно през нощта, по този начин и да бъдем в оптималната кондиция денем. Минералът ни оказва помощ да приемем по-добре провокациите на забързания живот и да се оправим по-лесно със напрежението, тревогата и последствията от тях.
 Снимка 660425

и безсънието са проблеми, с кито всеки се е сблъсквал, по тази причина магнезият сигурно може да бъде наш правилен асистент. Той сполучливо контролира невротрансмитерите, които са виновни за това да се почувстваме по-спокойни и релаксирани. За задачата можем да го одобряваме не само като добавка, само че и да използваме магнезиево олио за външна приложимост.
 Може ли приемът на повече магнезий да ни защищити от деменция
Защо е значимо да одобряваме повече магнезий

И с кои храни да си го набавим

Магнезият се предлага и в разнообразни форми, всяка със своите преимущества. Магнезиевият сулфат е подобаващ за възобновяване на натоварената мускулатура. Глицинатът усъвършенства съня, справя се със напрежението и тревогата. Малатът ни зарежда с сила, а цитратът е подобаващ при мускулни крампи и запек. Затова е значимо постоянно да сортираме добавката по отношение на потребностите си, изяснява Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР