Всички сме чували, че любовта ни дава крила и пеперуди

...
Всички сме чували, че любовта ни дава крила и пеперуди
Коментари Харесай

Бракът наистина може да ни скъси живота

Всички сме чували, че любовта ни дава крила и пеперуди в стомаха, само че е допустимо да идва в комплект и с високо кръвно налягане. Хипертонията е една от предпоставките за сърдечно-съдови болести, от които умират доста хора всяка година, а бракът, става известно, способства и ние да чуем тази диагноза. И по този начин безусловно може да ни съкрати живота.

Според проведено  измежду хиляди двойки в разнообразни страни, дамите, които са омъжени за мъже с високо кръвно, имат 9% по-висок риск също да развият хипертония от тези, чиито съпрузи не са хипертоници. Същото се отнася и за противоположния случай. Пояснява се, че за високи се смятат стойности над 140/90.

И защото високото кръвно на половинката ни е причина и ние да се сдобием с хипертония, учените поучават да се вземат не самостоятелни ограничения, а такива, които засягат и двамата - да вземем за пример промени в метода на живот, придвижване и хранене.
 Снимка 645310

Тези промени може да са труднопостижими, само че когато имаме подкрепата на любимия човек и ги вършим дружно, шансът да успее е по-голям, предава Daily Mail.

А нуждата от ограничения е в действителност огромна, тъй като високо кръвно налягане е причина за редица животозастрашаващи положения като инсулти, инфаркти, аневризми и други. И в случай че желаеме да имаме повече време, което да прекараме с половинката си, е значимо да си обърнем внимание в точния момент.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР