Всички служители в Кремъл са били инструктирани до края на

...
Всички служители в Кремъл са били инструктирани до края на
Коментари Харесай

Забраниха използването на iPhone на служителите на Кремъл

Всички чиновници в Кремъл са били инструктирани до края на март да сменят своите iPhone-и със смарт телефони от други марки и с друга операционна система. Това заяви съветското бизнес издание " Комерсантъ ".
Според източник, осведомен с решението, администрацията на президента Путин може даже да закупи нови сигурни телефони за чиновниците си, с цел да ги улесни да се откажат от американските технологии. Подобни рекомендации ще бъдат дадени и на чиновниците в районните администрации и други институции, твърди " Комерсантъ ".
Екипът по вътрешна политика на Кремъл би трябвало да се отърве от своите айфони до началото на април, според инструкциите, дадени на семинар при започване на март в Московска област.
Няколко души участвали на събитието са разказали пред " Комерсантъ " точното напътствие:
" iPhone-ите - край! Или ги изхвърлете, или ги дайте на децата. Всеки ще би трябвало да направи това през март. "
Първоначално измежду участниците в семинара е имало полемика за нуждата от сходна мярка, само че точно Сергей Кириенко, който дава отговор за вътрешната политика, е поставил завършек на полемиката. Той определил краен период до 1 април, в който чиновниците му да заменят своите iPhone-и. Източник на " Комерсант ", осведомен с осъществяването на тази заповед, прибавя, че Кремъл може да организира покупка на нови предпазени смарт телефони за чиновниците си.
Изискването iPhone-ите да бъдат изхвърлени от Кремъл се дължи на съображения за сигурност. Според осведомителните експерти на Путин тези джаджи са по-податливи на хакерски офанзиви и шпионаж от страна на западните експерти, в сравнение с други смарт телефони.
Служителите на президентската администрация са били посъветвани да си купят телефони с операционна система Android, нейни китайски аналози или Aurora. Последната е създадена от съветската компания Open Mobile Platform, дъщерно сдружение на Ростелеком.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР