Всички служители на оръжейния завод Арсенал“ в Казанлък излизат в

...
Всички служители на оръжейния завод Арсенал“ в Казанлък излизат в
Коментари Харесай

Всички служители на завод „Арсенал“ излизат в принудителен отпуск

Всички чиновници на оръжейния цех „ Арсенал “ в Казанлък излизат в насилствен отпуск – от 14 февруари до 4 март, написа в уеб страницата на предприятието.

Решението е взето поради продължаващото високо равнище на заболеваемост от COVID-19.

" На съображение член 173а от Кодекса на труда всички служащи и чиновници в сдружението да употребяват заплатен годишен отпуск за интервала от 14 февруари до 4 март 2022 година, в това число. При изявено предпочитание от служащите и чиновниците ще се позволява използването на неплатен отпуск с признание на трудов и застрахователен стаж. На употребилите неплатен отпуск ще бъдат предоставени ваучери за храна, а здравноосигурителните вноски ще са за сметка на Работодателя ", се споделя в известието.

От управлението изрично подчертаха, че „ Арсенал “ АД е финансово постоянен и не се плануват съкращения на личния състав.

Протест на чиновниците в цех „ Арсенал ”

Ето и цялото известие:

Във връзка с продължаващото високо равнище на заболеваемост от COVID-19 в област Стара Загора, управлението на „ Арсенал “ АД взе следното решение:

На съображение член 173а от Кодекса на труда всички служащи и чиновници в сдружението да употребяват заплатен годишен отпуск за интервала от 14 февруари до 4 март 2022 година, в това число.

При изявено предпочитание от служащите и чиновниците ще се позволява използването на неплатен отпуск с признание на трудов и застрахователен стаж. На употребилите неплатен отпуск ще бъдат предоставени ваучери за храна, а здравноосигурителните вноски ще са за сметка на Работодателя.

Запазва се опцията при неотложна индустриална нужда избрани цехове, звена и сектори, одобрени от Изпълнителния шеф, да работят и през интервала 14 февруари – 4 март 2022 година

Действията на управлението са подбудени от продължаващата пандемична конюнктура и произлизащите от това усложнения за организация на естествен индустриален развой.

Ръководството на сдружението акцентира, че „ Арсенал “ АД е финансово постоянен и не се планува редуциране на личния състав.

Дружеството ще продължи да извършва уговорките си към личния състав, в това число постоянното погашение на задатък и заплата и ежемесечно даване на ваучери за храна в размер на 80 лв..

Ваучерите за храна за м. февруари към този момент са обезпечени и ще бъдат раздадени на 14 февруари 2022 година На същата дата следва да се оформят и заявките за отпуск за посочения нагоре интервал.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР