Всички служители на компанията вече са на едно място в

...
Всички служители на компанията вече са на едно място в
Коментари Харесай

Fadata е разширила екипа си в София с 30% през 2017 г.

Всички чиновници на компанията към този момент са на едно място в новата бизнес постройка M Plaza

© Fadata Още по тематиката
Джон Макдоналд: В идващите 3 до 5 години блокчейн технологията ще се употребява в застраховането

Изпълнителният шеф на софтуерната компания " Фадата " пред " Капитал "
1 мар 2018
Софтуерната компания " Фадата " закупи сдружение в Германия

Целта е да се нападна пазарът на артикули за застрахователния бизнес в най-голямата европейска стопанска система
7 авг 2017 Създадената от българи софтуерна компания " Фадата " (Fadata), която през 2015 година стана благосъстоятелност на интернационалните вложители, е нараснала екипа си в София с 30% през предходната година, като сега за нея работят 180 души. Заради бързия растеж сдружението неотдавна се реалокира в нов офис, където събра чиновниците си от двете здания, в които работеха преди. Плановете на компанията са да продължи да уголемява развойното си звено, като и сега има отворени позиции за програмисти.

Новодомци

Fadata Group мести българското си посланичество в напълно нова бизнес постройка, като последваща стъпка в развиването и разширението на екипите в страната, споделиха от групата. Офисът в този момент е с обща повърхност 2200 кв. м и е ситуиран на последните три етажа в бизнес постройката M Plaza, която се намира сред бул. " Никола Вапцаров " и бул. " Черни връх " (срещу болница " Токуда " ). Досега чиновниците бяха разграничени на два адреса на бул. " Черни връх ".

" Това беше от дълго време планувана стъпка в развиването на компанията в България. Офисът ни тук е наша съществена инженерна база, а също по този начин тук е фокусирано огромна част от потребителско ни обслужване и поддръжка ", сподели изпълнителният шеф на " Фадата " Джон Макдоналд в прессъобщение. " Очакваме да запазим темповете на напредък и да увеличим още повече екипа в София. Нашата цел е в идващите години Fadata да стане един от водещите играчи на този пазар ", добави той.

Още инженери

През 2017 година " Фадата " е нараснала броя на чиновниците си в София с близо 30%, като сега в компанията работят към 180 души. " Всъщност това стана толкоз бързо, че съвсем не остана място за настаняване на новите хора в остарелия ни офис. Фактът, че всички сме на едно място, подготвя към по-бърза акомодация на новите попълнения в екипа ", разяснява Макдоналд за " Капитал ".

Справка на уеб страницата на Fadata демонстрира, че и сега компанията търси софтуерни инженери, както и други експерти. " Продължаваме да влагаме в развиването и разширението на екипа в България, защото тук намираме извънредно скъпи и качествени фрагменти ", уточни Макдоналд.

По думите му тактиката на групата е обвързвана с търсене на благоприятни условия за нахлуване на нови пазари и даване на нови услуги, като сега фокусът е разгръщане на европейския пазар. " Радваме се на постоянна потребителска база, само че в това време продължаваме да се стремим да привличаме нови клиенти в интернационален проект, а за какво не и в България ", добави той.

Компанията

Fadata е основана през 1990 година и дава софтуерни решения за застрахователни компании, като главният й артикул е INSIS (Insurance Integrated System). Преди да бъде купена от непознати вложители, притежатели бяха шест физически лица. През 2015 година мажоритарният дял беше добит от английската компания за застрахователни услуги Charles Taylor и фонда за дялови вложения The Riverside Company. В момента централният офис на групата се намира в Лондон, а звената за разработки и обслужване на клиенти са основани в София. В Европа компанията има още няколко офиса. Групата има клиенти в над 30 страни в Европа, Близкия изток и Африка и Латинска Америка. За 2016 година българското сдружение регистрира близо 24 млн. лева доходи, главно от клиенти в чужбина.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР