Всички служби в страната трябва да продължат да работят. Това

...
Всички служби в страната трябва да продължат да работят. Това
Коментари Харесай

Борисов нареди: Всички институции ще работят с маски, хората през метър и половина

Всички служби в страната би трябвало да продължат да работят. Това съобщи изрично министър председателят Бойко Борисов по време на изключителното съвещание на Министерски съвет поради ковид.

" Служителите да излизат и да споделят на хората - метър и половина-два на опашката ", подреди Борисов.

Той посочи, че в допълнение маски и защитни дрехи се чакат през днешния ден да дойдат с два ТИР-а от Турция.

От друга страна Министерство на здравеопазването изкупувало наличните маски, с цел да се раздадат на чиновниците.

" Не желая да се стопират нито земеделието, нито обществените служби. Няма смисъл от нервност, това се прави, с цел да са спокойни хората ", сподели министър председателят.

Той изясни, че единствено при горивата има 15% срив: " Светът губи трилиони, а ние всеки ден десетки милиони, тъй като потреблението пада и светът ще се вкара в такава тежка финансова рецесия, че мъчно ще излезем от нея - вижте тържищата, горивата, всичко е производно по-късно ", сподели Бойко Борсов.

Шефът на Кризисния щаб Венцислав Мутафчийски се извини, в случай че някой го е схванал погрешно и има ограничения в държавните институции, в които е спряно обслужване на жителите.

" Ще предложим на всички министерства по какъв начин да има надзор по местата отвън и в огнищата ", сподели той.

Подходът ще е диференциран съгласно огнищата на болестта, изясни генералът.

Борисов добави и за театрите и сферата на културата: " Ние слушаме, ще разгадаем в театрите и кината през място да се продава на място " , сподели той.

Мутафчийски обаче прикани в залите, в които се събират хиляди хора да има самоограничение, защото в Европа всички такива събития били анулирани.

От своя страна министърът на образованието Красимир Вълчев добави, че ваканцията в учебните заведения няма да се удължава, само че стартира всеобща стерилизация.

А Борисов изиска: " И едно учебно заведение да остане ще е проблем, да се вземе от запаса, да отива в учебните заведения, децата да си мият ръцете ".

Ген. Венцислав Мутафчийски изясни по какъв начин се вършат тестванията на хората със признаци - те давали подправено негативни и след това подправено позитивни резултати, постоянно имало 20% и в случай че покаже, че негативните са заболели и си отидат, ръсят болестта, по тази причина пробата се повтаря, само че отново остават 20% подправени и пробата се потретва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР