Всички сигнали свързани с Мартин Божанов - Нотариуса са изпратени

...
Всички сигнали свързани с Мартин Божанов - Нотариуса са изпратени
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Всичко, свързано с Нотариуса, е изпратено в прокуратурата

Всички сигнали свързани с Мартин Божанов - Нотариуса са изпратени в прокуратурата.


Това сподели пред депутатите вътрешният министър Калин Стоянов по време на чуването си в отрасловата парламентарна комисия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Разпоредена е инспекция, с цел да забележим каква е информацията във връзка със сигналите. Резултатите най-вероятно ще бъдат предоставени на Временната комисия, която ще се занимава с този въпрос ”, разяснява Стоянов пред народните представители и посочи, че когато е бил началник на ГДБОП е имало инспекции и има " доста много материали " за Божанов и лицата към него. Всички тези материали за изпратени в прокуратурата, сподели Калин Стоянов.

По отношение на мигрантския напън, вътрешният министър дефинира последните 5-6 месеца като спокойни за българо-турската граница. Според него методът на охраняване на границата сега е доста добър и увери, че и в бъдеще ще продължи да бъде подобен.

“Индикация, че имаме доста положителни взаимоотношения с турската страна е визитата на турския вътрешен министър у нас, което следва на 15 февруари ”, заяви Стоянов.

БГНЕС напомня, че преди седмица в София беше министърът на външните работи на съседката Хакан Фидан.


Във връзка със протичащото се в Ивицата Газа вътрешният министър разяснява, че наблюдават обстановката и увери: “Няма риск за нова мигрантската вълна ”.

Вътрешният министър разяснява и казусът със арестувания български жител, за който има подозрения за шпионаж и е предоставял сензитивна информация на Руската федерация.

“Това е случай, който стартира от ДАНС. Те са водещите по този случай, през цялото време сме в връзка. Затова къде и по какъв начин е стигала информация, детайлности няма по какъв начин да дам. Това най-добре може да даде проверяващия екип на прокуратурата ”, сподели той и посочи, че арестуваният е работил като специалист в дирекция интернационално съдействие, когато е работил в ГДБОП.

“Директорът на “Вътрешна сигурност ” е отхвърлен с моя заповед поради дисциплинарно произвеждане за открито тежко дисциплинарно нарушаване, а не поради шпионския скандал ”, разгласи Стоянов.

Стоянов увери, че работата по обезпечаването на коли за Гранична полиция не стопира. “В момината ситуацията е тежко, само че имаме сериозен прогрес за обезпечаването на 360 автомобила - 160 джипа и 200 пикапа. Обществена поръчка беше оповестена, прегледани са офертите и мисля, че до няколко месеца ще стартира доставката, с ангажимента че тя ще стане поетапна, тъй като никой от представителите в България не може да отговори на подобен брои коли ”, разясни той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР