Всички си задаваме въпроса - кога ще бъде решен проблемът

...
Всички си задаваме въпроса - кога ще бъде решен проблемът
Коментари Харесай

Дете пострада от агресивно куче в Кочериново

Всички си задаваме въпроса - по кое време ще бъде решен казусът с уличните кучета?

Пореден случай на пострадало дете от нападателно улично куче. За случая споделя майката на потърпевшото момченце. Тя написа, че детето й е нападнато от куче в град Кочериново и това не се случва за първи път. " Утре, не дай си Боже, ще бъде друго дете ", притеснява се Вероника Миленкова.

Преди детето й да бъде нападното от улично куче тя е посетила Общината, с цел да се оплаче, че кучетата са нападателни и се спускат. А детето й е с жестока психическа контузия. Момченцето толкоз се е наплашило от кучетата, че като ги види и се вкочинява.

" Синът ми не помръдва от боязън, с цел да не бъде атакуван отново за следващ път ", споделя майката. Вероника Миленкова към този момент е подала тъжба, а чиновниците в Общината й съобщили, че този проблем не е занапред и че получават тъжби съвсем всеки ден. 

" Въпросът е ми дали би трябвало да стане нещо по-сериозно от това, което е станало в учебно заведение. Госпожата ми се обади и ми сподели, че на детето ми му се нахвърлило куче и го е одрало. Днес го е одрало, ами на следващия ден, ами вдругиден? Докога ще продължава тая злина с тези кучета в нашата община? ", пита майката.

Вероника се е обаждала в подслон за бездомни кучета, оттова й споделили, че могат да й спомагат единствено, в случай че има захапване, твърди тя.

" Трябва моето или нечие друго дете да е нахапано от улично, може би и болно куче, с цел да се вземат ограничения ли? Трябва да стане съдбовен случай, с цел да се направи нещо ли? Ами в случай че това куче му беше извадили окото или нещо друго, какво? Осакатява детето за цялостен живот, а кучето ще продължава да си върви по улиците на Кочериново, по този начин ли? Възмутена съм, че до момента не са се взели ограничения и все чакат да стане нещо сходно или по-сериозно, с цел да се направи нещо ", приключва обявата си Миленкова.

Най-вероятно казусът с уличните кучета няма да бъде решен в околните години. И за жалост, с изключение на за улични кучета, постоянно се получават сигнали и недоволства от нападателно държание и на домашни кучета, отглеждани безконтролно и оставяни да излизат безотговорно. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР