Всички ще сме в зала и всички ще гласуваме против“.

...
Всички ще сме в зала и всички ще гласуваме против“.
Коментари Харесай

Деян Николов: Ако „Възраждане“ получи третия мандат, ще излъчим експертно правителство

„ Всички ще сме в зала и всички ще гласуваме „ срещу “. Няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ-СДС. Между първия и втория мандат за нас няма разлика като политики. Ние имаме съществени разлики във връзка с положителните политики за България и по какъв начин би трябвало да бъдат реализирани националните ни ползи. Там по-скоро има синхрон сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. За нас разликата сред тях са единствено в имената на министрите. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ депутатът от „ Възраждане “ Деян Николов.
По отношение на третия мандат, чакам да го получим, поради това, че сме третата политическа мощ. Ако ние го получим, ще представим състав на държавно управление.
По думите на Николов „ ИТН “ в този парламент е сходството на „ Български напредък “ в предишния и президентът може и да даде третия мандат на тях, тъй като са подготвени да се коалират с всекиго.

„ Ние просто имаме неща, по които не можем да се разберем с първите две сили по политиките. Ще търсим поддръжка отвред, в случай че третият мандат пристигна при нас “, увери депутатът от „ Възраждане “.

Вероятно в четвъртък ще се гласоподава първият мандат , предвижда Николов.

Той увери, че парламентарната група на „ Възраждане “ е монолитна и няма да има отсъстващи при гласуването на кабинета на ГЕРБ, ще се записват и ще гласоподават „ срещу “.
Много забавно е по какъв начин всички се заричат, че няма да вършат държавно управление с ГЕРБ, само че да вземем за пример един месец ПП-ДБ всеки ден договарят с тях. Българска социалистическа партия също бяха на срещи с ГЕРБ и бяха близо да се схванат. И в този момент споделят, че няма по какъв начин да стане. Така че някой да твърди сигурно, че нищо няма да се случи ми наподобява самоуверено. По-скоро чакам, че с втория мандат Борисов ще поддържа ПП-ДБ.
По думите на Николов битката е за локалните избори явно и една коалиция под каквато и да е форма сред ГЕРБ и ПП-ДБ, може да нанесе съществени електорални вреди върху Политическа партия и това е главната причина да не се схванат с първия мандат.

„ Отделно от това Борисов им сервира всичко на тепсия, което те желаят. Той им даде главата на Гешев. Аз не виждам за кое повече да не се схванат, кои да са министрите? “, разяснява депутатът от „ Възраждане “.

„ Ако третият мандат пристигна при нас и създадем държавно управление, ще стабилизираме страната. Ще стабилизираме напрегнатата обстановка в стопанската система. Ако не бяхме налагали тези наказания в Русия нямаше да сме в това икономическо положение “, разяснява Николов.

Той увери, че „ Възраждане “ биха създали държавно управление от специалисти, в това число с такива отвън партията .

Според Николов референдумът за еврото не опонира на контракта с Европейски Съюз. „ Ако някой счита, че е противоконституционен, да го внесе в Конституционния съд “, прикани той.

Иван Гешев е притиснат до стената . Симулира, че има поддръжка, само че не мисля, че я има. Предполагам, че притиснат до стената е кадърен на всичко. Нямам огромни упования, само че въпреки всичко мисля, че може да изкара нещо “, счита Николов.

По неговите думи все още конституционните промени не са належащи.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР