Всички семейства, чиито домове изгоряха при пожара във велинградското село

...
Всички семейства, чиито домове изгоряха при пожара във велинградското село
Коментари Харесай

Помощ от държавата ще получат семействата с изгорели домове след пожара в Кръстава

Всички фамилии, чиито домове изгоряха при пожара във велинградското село Кръстава, ще получат помощ от страната. Това разгласи регионалният шеф на Пазарджик Иван Васев. В селото през днешния ден дойдоха тонове хранителни артикули и облекла, събрани от донори от цялата страна.

Фатиме е майка на две деца. Домът им е напълно изпепелен от огнената буря. Жената признава, че без помощ не би могла да възвърне дома си.

От мене няма да мога. Аз съм болна жена, оперирана жена. Пенсия вземам, само че тя няма да може да ми помогне в никакъв случай. Тука ми живота беше. Моето състояние е неприятно, неприятно доста неприятно. Имам две деца, къде да ги подслоня?

В същото състояние са и съседите на Фатиме, които през днешния ден изваждаха дребното си движимости от изпепелените жилища.

Пожарът оставя без дом и 66-годишната Авиша, която се грижи за своята щерка с увреждания.

Ние сме за огромна помощ. Ние сме напряко покруса. Цял живот съм се грижила, цялостен живот. И защо? Пепел, ето.

На оглед в Кръстава пристигна и регионалният шеф на Пазарджик Иван Васев и даде обещание помощ от страната. Такава даде обещание и общината.

След като бъдат разказани всички вреди, като се излезе с едно мнение, какви средства ще бъдат нужни, тогава ще се направи всичко нужни от Междуведомствената комисия да бъдат пуснати нужните средства за възобновяване на потърпевшите фамилии, сподели Иван Васев, регионален шеф.

Комисия, тук на оглед. Инженер конструктор и да преценим, коя постройка става, коя не става, сподели Костадин Коев, кмет на община Велинград.

След пожара в Кръстава последва и вълна от съпричастност. В селото дойдоха дарения от цялата страна.

Това всичко е дарения. Завивки, облекла храна. Умоляваме, хората които желаят да оказват помощ за парични средства и строителни материали, сподели Тефик Джамбазов.

Утре ще бъде разкрита и сметка за набиране на средства. А до този миг към този момент са събрани повече от 40 000 лева в помощ на потърпевшите. Очаква се да дойдат и 6 мобилни къщи, които са снабдени с улеснения от първа нужда.

Репортер: Ангел Узунов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР