Всички се възхищавахме на магията на Steam за печелене на

...
Всички се възхищавахме на магията на Steam за печелене на
Коментари Харесай

Шефът на Epic струва с 3 млрд. долара повече от шефа на Valve

Всички се възхищавахме на магията на Steam за печелене на пари предходната година, когато Forbes класира шефа на Valve Гейб Нюъл като един от най-богатите хора в Съединени американски щати. Но знаете ли кой е даже по-богат? Според най-новия Bloomberg Billionares Index, това би било създателят и основен изпълнителен шеф на Epic Games Тим Суини.
И даже разликата сред тях не е напълно дребна. Bloomberg слага настоящата чиста стойност на Нюъл в размер на 4,34 милиарда $, задоволително положително за 385-то място в листата на 500-те най-богати хора в света, до момента в който Суини коства 7,16 милиарда $, поставяйки го на 192-та позиция. Разликата е чисто академична и няма същия резултат, откакто преминете първия си милиард – и нито един от тях не е покрай дистанцията сред Джеф Безос, Бил Гейтс, Уорън Бъфет и другите мега-милионери на върха на описът.

Но това е забавно отражение на победения триумф на Fortnite. Суини не просто е надминал благосъстоянието на Нюъл, само че това е неговият дебют в класацията на милиардерите. Което не значи, че преди този момент той не беше богат, а Epic не беше сполучливо студио преди Fortnite. Все отново, Суини и неговите сътрудници продадоха 40% от капитала на компанията си на Tencent през 2012 година за 825 млн. $ и внезапно се откриха в едно напълно ново царство на прекалено много пари.

За да бъдем точни, цифрите на Bloomberg са оценки, учредени на голям брой фактори и на разнообразни равнища на финансово доверие – в тази ситуация на Суини, 3/5 звезди.

„По-голямата част от благосъстоянието на Суини произтича от каузи му в Epic Games, разработчика на видео игри, който той основава през 1991 година Оценката на компанията се основава на договорка от октомври 2018 година, когато консорциум от вложители, в това число KKR и Lightspeed Venture Partners, получиха дял на цена от съвсем 15 милиарда $ ”, изяснява Bloomberg в своя къс профил.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР