Всички се прекланят пред изключителната личност на британския астрофизикСтивън Хокинг

...
Всички се прекланят пред изключителната личност на британския астрофизикСтивън Хокинг
Коментари Харесай

Геният и човекът Стивън Хокинг обединява

Всички се прекланят пред изключителната персона на английския астрофизик

Стивън Хокинг сплоти като никой различен хора с разнообразни възгледи и от разнообразни обществени пластове на обществото

Рядко се случва дадена персона да бъде оценена толкоз еднопосочно, както Стивън Хокинг – английският астрофизик, който умря през вчерашния ден на 76 години. Заради своята орис, белязана от подла болест, и решимостта си да продължи напред, поради изключителния си разсъдък и научните достижения, Стивън Хокинг възхити света.

Фейсбук – място, което постоянно е сцена на конфликти на отзиви оттатък положителния звук, където биват демитологизирани персони и престижи – през вчерашния ден се поклони пред индивида и гения Стивън Хокинг. Коментатори от разнообразни обществени пластове, позиции в обществото и възгледи за света се сплотиха в оценките си за великия академик.

„ Хокинг беше транспарантен за вечността, той беше феномен освен като академик, той беше трансформирал своето тяло в мотив на своето мислене. Срещата ми с него беше мистично посвещение, а не среща на научни парадигми. Енергийно той беше най-малко в 5Д измерение. И в случай че талант е този, който следва себе си при всички вероятни условия, то Хокинг е Геният “, написа за него Ирина Делина – публицист, мъдрец, художник и музикант.

„ Най-важният завет на Стивън Хокинг не се съдържа в теориите му за Големия гърмеж, разширението на вселената, допускането за пътешестване във времето и така нататък
Най-важният завет на Хокинг даже не се съдържа във величието на човешкия талант, а в нещо доста по-могъщо – във величието на човешкия дух “, разяснява журналистът Васил Петев.

„ Почина Стивън Хокинг! Те с Бог ще има много да си поговорят! Доста доста! Най-вероятно – постоянно. Единият ще пита, другият ще дава отговор. И противоположното “, споделя писателят Калин Терзийски в просторен коментар, който приключва по този начин:  „ Той беше и е прекрасен човек. Заради това, че показваше, че има за какво да се живее. Заради това, че като имаш тоя прекрасен съд – живота – постоянно можеш да го напълниш със наличие и това наличие да е доста вълнуващо за тебе и за другите. А евентуално и за Господ. Затова Стивън ще пита Господа: Интересно ли ти е с какво пълнят живота си хората? А по какъв начин ще му отговори Господ аз не знам “.

За английския академик приказват с екстаз и поклонение и политиците, без значение от моментната обстановка. „ Стивън Хокинг въодушеви живота освен единствено на увлечените в науката, само че и на всички хора. Помагаше да забележим неограничеността на нашите благоприятни условия “. Светът загуби освен популярен академик, само че и изключителна персона, споделя съветският министър председател Дмитрий Медведев.

„ Не помня по кое време прочетох за първи път негова книга. Но блестящо си припомням какъв брой огромно усещане ми направи. С естествената лекост, с която се обясняваха комплицирани космологични теории. С разбираемите хрумвания, със устрема за опознаване на Вселената. Хокинг е запалил доста хора по науката. Истинска просветителска активност. Истински научно-популярни книги, които единствено те карат да искаш да разкриваш още от тайните на Вселената “, споделя Любомир Аламанов, един от най-влиятелните експерти в ПР сферата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР