Всички се нуждаем от придобиване на ново въоръжение и техника.

...
Всички се нуждаем от придобиване на ново въоръжение и техника.
Коментари Харесай

Емил Ефтимов: Военните предприятия се нуждаят от коопериране заради нарастващото търсене

" Всички се нуждаем от придобиване на ново въоръжение и техника. С коопериране за взаимно придобиване на качества, да избегнем нежелана конкуренция сред нас. "

Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в свое изявление на годишната конференция на Военния комитет на НАТО в естонската столица Талин, оповестиха от Министерството на защитата. Той посочи нуждата от взаимно придобиване на въоръжение и техника като метод за отбягване на оскъпяването и за реализиране на по-добри условия и цена за закупуване.

" Необходимо е да изградим механизъм за съгласуваност, координиране и не на последно място, поддържане на връзка с промишлеността. Нашите отбранителни предприятия се нуждаят от дълготрайно прогнозиране, обмисляне и коопериране, с цел да могат да задоволят възходящото търсене. Войната в Украйна демонстрира потребности в сериозни области, които би трябвало да бъдат обезщетени в къси периоди ", означи началникът на защитата.
 Димитър Стоянов: Мека мощ са и икономическите наказания Обновена
Димитър Стоянов: Мека мощ са и икономическите наказания

Още няма украинско оръжие за ремонт в страната ни

Адмирал Ефтимов разяснява и присъединяване на България в настоящите задачи и интервенции в Западните Балкани. Според него продължаващите задължения в съюзен формат са гаранция за повишението на качествата на всички участващи български формирования. " Това неизбежно оказва положително въздействие на силите за национална защита и постигането на оперативна съгласуемост със страните-членки ", акцентира той.

Емил Ефтимов организира и двустранна среща с италианския си сътрудник адмирал Джузепе Драгоне. Той изрече признателност за водещата роля, поета от Италия като рамкова страна на бойната група на наша територия. Ефтимов предложения адмирал Драгоне да участва на формалната гала по вдишване на командването на групата, която ще се състои през октомври на образователен полигон " Ново село ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР