Всички се кълнат, че искат да приемат контрол над главния

...
Всички се кълнат, че искат да приемат контрол над главния
Коментари Харесай

Зарков: Механизмът за разследване на главния прокурор не в импровизация

Всички се кълнат, че желаят да одобряват надзор над основния прокурор, само че не го гласоподават. Така разяснява пред БиТиВи правосъдният министър Крум Зарков развиването и от последната седмица по законодателството в пленарна зала. От 2009 година страната ни е наказана, че няма подобен механизъм. Приемете този закон, прикани Зарков депутатите, като и уточни, че неналичието на този закон ни пречи и заради това не ни одобряват и в Шенген.

Винаги е въпрос на предпочитание, не на време, посочи той.

Боли ме за този закон, показа Зарков и изрази страдание, че в зала Политическа партия и Демократична България са позволили да бъдат метнати. Проектът, импортиран от Министерски съвет, не е импровизация, разяснява още Зарков, а депутатите се отнесли несериозно с тематиката, по мнението му.

Ако през днешния ден или на следващия ден до обед не се събере правна комисия, възможностите да мине закона изчезват, съгласно Зарков.

Според него президентът е дал задоволително време на депутатите да одобряват значимите закони.

Министърът е сюрпризиран, че реформата, предлагана от " Възраждане " е получила подкрепа в пленарна зала. Според него не може шефът на следствието да проверява основния прокурор, както оферират хората на Костадин Костадинов.

Крум Зарков не сподели дали ще остане на поста си в идващия длъжностен кабинет. Всички министри били съсредоточени в работата си.

Поредните избори и акцията са досадни за хората, по думите на министъра. Нямало смисъл от лидерската среща между Нинова и Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ, а съгласно Крум Зарков, болшинство, което да включва ГЕРБ и Българска социалистическа партия е недопустимо за левицата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР