Всички съюзници в НАТО са съгласни Украйна да стане член

...
Всички съюзници в НАТО са съгласни Украйна да стане член
Коментари Харесай

Съюзниците в НАТО “са съгласни Украйна да се присъедини”

Всички съдружници в НАТО са съгласни Украйна да стане член на организацията, съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг, представен от Sky News.

Преди срещата на контактната група по защитата на Украйна във военновъздушната база " Рамщайн " в Германия той съобщи пред кореспонденти, че след края на войната в Украйна Киев би трябвало да разполага с " възпиращо средство за попречване на нови набези ".

Столтенберг акцентира, че в този момент главният фокус е да се подсигурява, че страната ще надделее против Русия.

В четвъртък Столтенберг даде обещание непрекъсната поддръжка за страната по време на първото си посещаване в Киев след съветската инвазия доскоро повече от година.

" Нека бъда явен, мястото на Украйна по право е в евроатлантическото семейство ", сподели той на конференция. " Мястото на Украйна по право е в НАТО. "

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в четвъртък, че предотвратяването на присъединението на Украйна към НАТО остава една от задачите на това, което Москва назовава своя " специфична военна интервенция.

Припомняме, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи необявено посещаване в Киев преди ден. Той е отдал респект на починалите на площад " Свети Михаил " в центъра на украинската столица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР