Всички съдии са съпричастни към колегите им, които работиха в

...
Всички съдии са съпричастни към колегите им, които работиха в
Коментари Харесай

Козът на Гешев: Съдиите са съпричастни към спецмагистратите

Всички съдии са съпричастни към сътрудниците им, които работиха в спецсъда и спецпрокуратурата, а това е главният претекст Конституционният съд да одобри желае на основния прокурор Иван Гешев против закриването на основаните от ГЕРБ структури.

Lupa.bg изследва настройките на магистратите от Съдебната палата в София и разбра, че в частни диалози между тях те поддържат опитните си сътрудници, които разхождаха тогите в спецсъдилищата.

По въпроса дали закритата конструкция е служила на партията на Бойко Борисов, всички внимателно мълчат и заобикалят тази тематика.

Единодушно с 10 гласа " за " Конституционният съд (КС) позволи за разглеждане настояването на основния прокурор Иван Гешев да бъдат оповестени за противоконституционни измененията в Закона за правосъдната власт (ЗСВ), с които се закрива спецправосъдието.

Общото решение се изяснява точно с тази съпричастност на конституционните съдии към сътрудниците си. Експерти са безапелационни, че и през който и правосъден състав да мине, закриването на спецзвената ще срещне опозиция от хората с черни тоги.



Гешев оспори решението на Народното събрание, с което бе решено специализирасните структури да бъдат закрити, а след обявяване на измененията в Закона за правосъдната власт те трябваше да влязат в действие на процедура 3 месеца по-късно - от 29 юли.

Решението на Конституционния съд да допусне до разглеждане настояването на основния прокурор може да докара до закъснение на голям брой процедури, свързани със закриването на профилираните структури и да повлияе както на преназначаването на магистратите в други съдилища и прокуратури, по този начин и за преместването на делата в други съдилища и прокуратури по подготвеност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР