Всички са ужасени от предложенията за промени в системите за

...
Всички са ужасени от предложенията за промени в системите за
Коментари Харесай

Александър Маринов е ужасен от промените в системите за сигурност

„ Всички са ужасени от предложенията за промени в системите за сигурност на страната. Почти няма такива практики, а където има такива за единна разследваща работа, тя е доста характерна “, сподели проф. Александър Маринов, някогашен консултант на служебния министър председател и ръководител на Стратегическия съвет при президента, в „ Тази заран “ по БТВ.

„ Има една наклонност Народното събрание да се трансформира в конвент. Народно събрание приема дейности в пълномощията на изпълнителната власт. Едно такова систематизиране на управляващите не е измислено за един съответен президент “, сподели още Маринов.

Според него властта се заблуждава какъв брой елементарно и бързо може да станат измененията в службите.

„ Някои сметки в Народното събрание ще останат криви. “

Това, което чухме в записите, е доста ужасно и съществено, посочи Маринов, съгласно който службите са пробити и обслужват външни ползи.

Той дефинира още като лекомислен плана за промени в Конституцията на Политическа партия – Демократична България.

Маринов уточни, че планът за смяна в Конституцията на президента ще бъде импортиран, когато „ има съответна политическа настройка “ за смяна. Държавният глава обаче ще вземе отношение по плана за смяна в Основния закон на ръководещите сега.

Относно смяната на националния празник от 3 март на 24 май, Маринов посочи, че все комитетът, който се основа за отбрана на 3 март, към момента няма структури. Предстои да бъде импортирано съобщение в Народното събрание и да стартира събирането на подписи за референдум.

Според него освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е минало без доказателства.

„ Въпросът за назначение на наши хора, на които имаме доверие, той е прелестно илюстриран в тези записи, които започнаха да се не помнят “, сподели още Маринов.

По думите му назначените шефове на службите от служебния кабинет на Румен Радев не са негови, а на Министерски съвет.

„ В този кабинет бяха същите хора – Николай Денков, Асен Василев и Кирил Петков “, сподели още Маринов.

Но съветникът на президента Александър Маринов пропусна да каже, че всички настоящи шефове на служби за сигурност са посочени от служебното държавно управление и утвърдени от президента. Това значи, че до един са едноличен избор на президента. А тяхното едностранчиво държание в интерес на президента и в ущърб на законно определената парламентарна изпълнителна власт бе видяно не един път в обществените им изяви.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР