Всички са потресени от случващото се. Това е един ден,

...
Всички са потресени от случващото се. Това е един ден,
Коментари Харесай

Проф. Христофор Караджов: Нахлуването в Капитолия е срамно петно за демокрацията в САЩ

Всички са потресени от протичащото се. Това е един ден, който ще остави срамно леке върху демокрацията на Съединени американски щати. За благополучие, редът към Капитолия е възобновен, за злощастие - има 4 жертви. Сенатът и Конгресът заседават, с цел да сертифицират резултатите. Засега всевъзможни обвинявания, че при изборите има фалшификации, са безусловно несъстоятелни. Това сподели преподавателят в Калифорнийския университет проф. Христофор Караджов пред Bulgaria on air.

Той добави, че водачът на републиканците в Сената - Мич Макконъл, е споделил в своя тирада, че няма избори фалшификации и вотът е бил легален и постоянен.

"По Конституция американският президент завършва мандата си в 12 часа на обяд на 20 януари. Надявам се, че няма да има повече такива ексцесии. Толкова доста политици, редови хора, всички ние бяхме втрещени от тези подиуми, които се разиграха към Капитолия ", означи Караджов.

Според него безусловно невиждан е фактът, че настоящият президент на Съединени американски щати - Доналд Тръмп, отхвърля да признае резултатите от изборите.

"В сряда Тръмп най-сетне стартира да приканва почитателите си да се разотидат спокойно, само че той продължаваше да упорства, че е спечелил изборите, освен това с доста. Това беше повода Twitter да го спре за 12 часа. Републиканците са в доста мъчно състояние, тъй като за последните 4 години се трансфораха в заложници на Доналд Тръмп ", счита преподавателят в Калифорнийския университет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР