Всички родители знаят, че столчето за хранене е най-удобното място,

...
Всички родители знаят, че столчето за хранене е най-удобното място,
Коментари Харесай

Как да позиционирате правилно бебешкото столче за хранене


Всички родители знаят, че столчето за хранене е най-удобното място, където малчуганът може да стартира да се храни с твърда храна и да се научи да се оправя независимо. Също по този начин са наясно, че с цел да стартира да сяда на високо столче, бебето би трябвало да може да държи устойчиво и независимо главата си изправена.

Но знаете ли, че също по този начин е значимо да настройките столчето вярно? Ето за какво и по какъв начин.

 

Защо позицията на столчето е значима

Когато детето е задоволително мощно, с цел да седи независимо добре изправено, това значи по-малък риск от задавяне. Обикновено това се случва към шестия месец от раждането, само че може да бъде и по-късно или по-рано, според от самостоятелното развиване на детето.

Ако позицията на е добре настроена, тя ще помогне на детето да поддържа вярна позиция на тялото и да се храни по-успешно и безвредно. Правилата, които ще дадем по-надолу, важат както за хранене с твърда храна, по този начин и за зареждане с пюрета и независимо хранене.

 

Какво да бъде столчето за хранене

Преди да сложите детето в столче за хранене, огледайте го добре и помислете дали може да обезпечи следните улеснения за детето.

На първо място, столчето би трябвало да му оказва помощ да държи главата си изправена, без да се изморява. По този метод ще се понижи рискът от задавяне, като в същото време детето ще има опция да развива фините си двигателни умения, до момента в който се пробва да се храни единствено.

Когато седи на столчето, гърбът и бедрата на детето би трябвало да са под прав ъгъл. Всъщност правилото е 90-90-90, т.е. 90 градуса ъгъл сред торса и бедрата, 90 градуса в коленете и 90 градуса в глезените. За да осигурите това, не използвайте наклонени столчета за хранене и осигурете опора, на която детето да стъпи комфортно. По този метод тялото не може да се свие и да притисне дихателните пътища, което би попречило на детето да се храни, и би се движило доста по-свободно и умерено.

Важно е също по този начин ръцете му да се движат свободно и да може да се навежда леко напред или да се върти встрани без ограничавания. Така то ще получи по-добър обсег на ръцете, с цел да доближава по-лесно храната и да се образова на независимо хранене. Освен това, доста бебета употребяват езика на тялото, с цел да покажат дали желаят още храна, дали са сити, отегчени или изтощени, и неналичието на трудности ще ви помогне да споделяте по-лесно с него.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР