Всички решения в областта на енергетиката и земеделието, взети вчера,

...
Всички решения в областта на енергетиката и земеделието, взети вчера,
Коментари Харесай

Денков: Правителството е постигнало споразумения с протестиращите, без да прави отстъпки

" Всички решения в региона на енергетиката и земеделието, взети през вчерашния ден, подхождат на целите на държавното управление и то е постигнало съглашения с протестиращите, без да прави отстъпки. " Това съобщи министър председателят Николай Денков при започване на съвещанието на Министерския съвет.
Той благодари на протестиращите производители и енергетици, че са взели участие в диалози с кабинета и са намерили решения.

" В такива случаи при договаряния и двете страни печелят, тъй като от решенията всеки има изгода. Взетото решение на Министерския съвет да бъдат отпуснати 63 млн. лева в допълнение за зърнопроизводителите, е част от общата земеделска политика на страната. Решението за закъснение вноса на слънчоглед е, от една страна, с цел да се осъществя продукцията на българските земеделци, а от друга - с цел да осигурим нужната суровина за преработвателите на олио и хората да видят търпими цени ", изясни Денков.
По думите му напрежението от последните дни се дължи на насъбраното съмнение към политическата класа. Заяви, че оттук насетне " кабинетът ще поема съответни задължения единствено когато може да ги извърши. Те ще се оформят като писмени документи и ще се подписват от представители на държавното управление, с цел да се знае кой е виновен. "

" Това е методът, по който ще действаме. Всичко останало е популизъм. Това е популизмът, с който са лъгани хората и от който те са недоволни ", добави министър-председателят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР