Всички региони на Руската федерация са поставени в готовност за

...
Всички региони на Руската федерация са поставени в готовност за
Коментари Харесай

Руска медия: Москва подготвя страната за труд от коронавируса

Всички райони на Руската федерация са сложени в подготвеност за битка против възможна коронавирусна зараза в страната. Препоръчано им е да работят по модела, прибавен в Москва, написа "Комерсант " в материал под заглавие "Макроепидемична политика ".
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1955
Вестникът разказва по какъв начин съветското държавно управление приготвя страната за труд и защита от ковид. Кабинетът се кани да реструктурира задълженията на обособените райони, да вкара системи за надзор и обявяване на популацията, оптимален брой държавни служби минават на отдалечен достъп, разискват се ограничавания върху износа на храни и систематизиране на бюджетните разноски по приоритет.

"Засега Москва не афишира изключителна обстановка - силовите структури са получили инструкции единствено да ревизират готовността за това и да проведат учения. Правителството, очевидно разтревожено от нарасналата подготвеност на компаниите за съкращения на личния състав, разпореди на трудовото и правното министерство да предотвратява голословни и превантивни уволнения с извънпланови инспекции ", показва "Комерсант ".

Русия: Имаме шест препарата против ковид!

"В подтекста на вирусната рецесия и поевтиняването на петрола - значим източник на бюджетни доходи, съветската централна банка ще поддържа жителите и стопанската система на страната. С нови ограничения банката ще поддържа способността на финансовия бранш да дава на стопанството запаси и ще брани ползите на хората, потърпевши от пандемията, написа "Росийская газета ".

"Става дума основно за целеви помощи, прецизира московският официоз. Централната банка наподобява към този момент не счита икономическите събития в Русия за дългогодишен източник на проблеми, по тази причина не трансформира главната рента ", прибавя медията.

Търговските вериги в Русия непредпазливо употребяват ексцентрични ограничения, с цел да попълнят запасите си след набезите на купувачи, отбелязва изданието в различен материал, озаглавен "Макароновирусът ".

"Наличните ресурси от артикули и индустриални мощности в Русия са повече от задоволителни, с цел да задоволят нарасналото търсене ", счита вицепремиерът Виктория Абрамченко, представена от вестника. "Няма по какъв начин да изядем повече от нормалното, даже в случай че в този момент си натъпчем фризерите до спукване ", разсъждава "Росийская газета ".

"Реалните последствия от разпадането на договорката ОПЕК+ и от мъчителните карантинни ограничения към този момент не наподобяват доста застрашителни за страната ни ", декларират специалисти от Руската академия на науките, чиито отзиви официозът обобщава в обособена публикация.

Руска медичка лекувала пациенти след прикрито пътешестване в Испания

"Федерацията има две преимущества ", изясняват учените. Първо, държавното управление над пет години се е готвило за нова рецесия и е натрупало 12,2 трилиона рубли единствено в един от фондовете си. Второ, измежду всички най-големи стопански системи Русия е най-слабо интегрирана в световните индустриални вериги, нарушени поради пандемията.

През 2020 година темповете, с които нараства съветският брутният вътрешен артикул (БВП), може да спаднат от предстоящите 2 на 0,2 %, динамичността на приходите на популацията ще е нулева, износът ще намалее с 2 на 100, а вносът с цели 8 % поради слабата рубла, предсказват обаче икономистите.

"Милиони хора в Русия попадат в зоната на риска, обвързван с Ковид-19 ", предизвестява "Известия ". Здравното министерство настоятелно предлага хората с хронични болести да не излизат на открито, до момента в който рискът от заразяване не спадне. Това са основно онкоболните, пациентите с автоимунни заболявания и тези с трансплантирани органи. Лекарите прибавят тук жителите с диабет, затлъстяване, сърдечно-съдови и белодробни болести, прекаралите инфаркт или инсулт.

Разкриха нов признак на болест с COVID-19

"Над един милион са единствено онкоболните в Русия ", акцентира хематологът Алексей Масчан и приканва да бъде подсигурено поддържане на живота в домашни условия за всички уязвими категории хора.

Според разнообразни статистики в Русия има към 4,5 милиона диабетици и към 37 милиона души над трудоспособната възраст. Би трябвало Москва да сложи под карантина домовете за остарели хора и да провежда подпомагането им, упорства Александър Саверски, оглавяващ съветската "Лига на бранителите на пациентите ".

В Русия внезапно набъбна търсенето на апарати за изкуствена белодробна вентилация поради богаташите, почнали всеобщо да ги изкупуват поради разпространяването на ковид, цитира "Труд ".

В момента запасите от апарати за обдишване са привършили, декларират отрасловите компании, а някои даже вършат описи на чакащите клиенти за 8 месеца напред. Събеседник на "Труд " споделя, че фамилията му е съумяло да купи едно устройство, само че се надява да откри още две. Един уред е коствал към 1,8 милиона рубли (над 23 000 $ по формалния курс). "По-рано московският неврохирург Алексей Кашчеев заяви, че богати хора в Русия оборудват за себе си персонални ВИП-реанимации поради вирусния риск и търсят съвещания от лекари каква техника да купят ", добавя "Труд ".

Европейските страни не трябва да разчитат на скорошна победа над ковид - за това може би ще потрябват до две години. Така счита един от водещите китайски вирусолози Чжан Вънхун, осведоми "Лента ". Според Чжан ще е напълно обикновено вирусът ту да се появява, ту да изчезва и това да трае една-две години. "Забравете за това, че пандемията щяла да завърши в Европа в най-близко бъдеще ", приканва той. "Дали пандемията ще бъде сложена под надзор това лято или идващото, ще зависи от световните старания за нейното възпирането. За да стане това допустимо най-скоро, ограниченията би трябвало да са изключително радикални ", акцентира специалистът.

Китайският дипломат: Пикът на епидемията в нашата страна мина

Коронавирусният потрес ще провокира земетресения освен на туристическия пазар и във въздушните транспорти. Застрашена е цялата градена през глобализационните десетилетия конструкция на търговията и производството, написа "Взгляд ".

Същата тази глобализация обаче докара до появяването на голям брой технологии, които могат през днешния ден да подкрепят и бизнеса, и популацията, а последствията от пандемията ще образуват нови перспективни пазари, твърди онлайн изданието.

Аерофлот стопира полетите до редица страни, в това число България
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1955  Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19 Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19  Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати  1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид 1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР