Всички разбират, че това е несправедливо. Когато пакет "Мобилност" е

...
Всички разбират, че това е несправедливо. Когато пакет "Мобилност" е
Коментари Харесай

Андрей Новаков за гласуването на пакет Мобилност: Абсолютно безобразие и безпрецедентен натиск

Всички схващат, че това е незаслужено. Когато пакет "Мобилност " е отритнат три пъти, ти да го предлагаш да се гласоподава четвърти път и то в последната сесия на този европарламент.

Това сподели пред камерата на Novini.bg в Брюскел евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков, който разяснява предлагането на либералите в Екологичен потенциал пакет "Мобилност " да бъде гласуван в сряда. "Българите, които работим по този въпрос, сме събрали подписка точката от дневния ред да отпадне. Нашето предложение ще бъде подложено на гласоподаване в понеделник от 17 часа. Надявам се да съберем болшинство и да свалим гласуването на пакет "Мобилност ". Ако не го свалим, сме подготвили цялостен пакет от оферти с българските превозвачи и ще ги предложим за гласоподаване. Това е българската позиция. Каквото и да се случи, би трябвало да кажем, че това не е финалното гласоподаване. Предстоят договаряния със съвета, след гласоподаване на второ четене. Надявам се идващият европарламент да довърши този развой и да не се съобрази с сегашното гласоподаване, което най-вероятно ще е идната сряда. Това, което се случва е безусловно безсрамие. След като е взето през днешния ден решение пакет "Мобилност " да остане в дневния ред, ние безусловно имаме днешния ден и на следващия ден, с цел да можем да отреагираме и да внесем нашите оферти и промени. Безпрецедентен напън ", безапелационен беше Новаков.

"Вече се провеждат митинги. Разговарял съм с българските превозвачи и ги поддържам. В Страсбург ще дойдат и непознати превозвачи, освен български. Всички български евродепутати сме единни и поддържаме нашите превозвачи. Протестът ще е в сряда в Страсбург ", отговори Новаков на въпрос на кореспондент на Novini.bg какви стъпки ще подхващат родните евродепутати, с цел да се опълчват на пакет "Мобилност ".

"Нямам самочувствие да си давам самичък оценка на работата. Оценката ще я дадат ръкводството на партията, хората. Мога единствено да кажа, че откогато влязох в европарламента дадох сърцето си и вложих всички старания, с цел да работя за България. Европарламентът гласоподава и поддържа по-голям бюджет за България. Това касае всеки един българин. Пакет "Мобилност " може да касае 300 000 души, само че се трансформира в национална идея и също касае всеки един българин. Имам няколко плана, чиято цел е да се спре обезлюдяването на българските села. Мисля, че това е дна дребна, само че потребна стъпка. Друг план, с който мисля, че съм съдействал, е създаването на платформа на български език, посредством която жителите да не се губят в бюрокрацията в европейските институции ", разкри Андрей Новаков.

По материала работиха Галя Георгиева и Филип Епитропов
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР