Всички ръководители на държавни предприятия в сферата на транспорта, чиито

...
Всички ръководители на държавни предприятия в сферата на транспорта, чиито
Коментари Харесай

Ще бъдат сменени шефовете на държавни фирми с лоши резултати

Всички ръководители на държавни предприятия в областта на превоза, чиито финансови резултати не са положителни, ще бъдат заменени. Това разгласи в Русе министърът на превоза Николай Събев.

„ Обръщението ми към всички ръководители на държавни предприятия и ведомства, които имат неприятни финансови резултати, неприятна, некачествена работа и потребителите не са удовлетворени от тяхната работа, няма потребност да чакат аз да желая техните оставки “, сподели той.

Вчера транспортният министър заяви, че директорът на " Пътнически транспорти " в БДЖ Любен Нанев е освободен от поста, защото сдружението е в съществени финансови усложнения. Назначен е краткотрайно изпълняващ длъжността до оповестяването на конкурс. 

" Ръководител на дружество с неприятни финансови индикатори не трябва да ме чака да желая оставката му. Това дружество би трябвало да стартира да работи дейно. Трябва да бъде освободено от непотребните действия. Трябва да се създаде добра тактика за това по какъв начин БДЖ да се развива, да е дейно, да не дърпа непотребни пари и българите да стартират да употребяват услугите с по-голяма периодичност. Можем да увеличим приходите на " Пътнически транспорти " не като покачваме цените, а като увеличим количеството пасажери ", изясни Събев. 

" През идната седмица ще разглася екипа си. В избора си на хора диря две качества - човекът да е кадърен да прави промени и да има предпочитание да прави промени. Не ме интересува партийна принадлежност ", сподели още той.

По думите му следва доста работа, за да може транспортната система в България да стане високо ефикасна. 

" Трябва да преглеждаме нещата сложно - транспортната система не се състои единствено от автотранспорт или единствено жп превоз. В комбинацията и развиването на промишленостите ще имаме високотехнологична и съвременна транспортна система ", уточни Николай Събев. 

Министерството на транспорта ще заложи на информационните техники по отношение на обществеността. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР