Всички работници, които през последните 3 години не са си

...
Всички работници, които през последните 3 години не са си
Коментари Харесай

Взимаме си дължимите от фирмата заплати дори и да фалира

Всички служащи, които през последните 3 години не са си получили заплатите, към този момент ще могат да ги получат от Фонда за гарантиране на вземания на служащи от фалиращи предприятия. Това разгласи омбудсманът Мая Манолова на брифинг в Народното събрание, съобщи БГНЕС. Повод за думите й е окончателното приемане от Народното събрание на измененията в Кодекса на труда, инициирани от публичния бранител, с които това стана допустимо.

Манолова разясни, че към този момент ще бъде неразрешено и няма да е допустимо да се продават компании на клошар за неточни работодатели да избягат от служащите си и да им платят дължимото. " По този метод на процедура работничките от Дупница, шивачките от Ветрен, служащите от Русенската корабостроителница, чиновниците в огромна комерсиална верига и тези от телеком, ще могат да си получат заплатите, които им се дължат от работодателите ", сподели Манолова.

Омбудсманът уточни, че до тези промени се е стигнало поради усилената работа на депутатите и нейни старания. Тя изясни, че хората няма да могат незабавно да си получат парите и този развой ще се развие в границите на идната година и нито един лев, който е изискуем на служащ, няма да бъде изгубен. ПГ демонстрираха, че могат да работят дружно в полза на жителите, които са най-неоправдани, безапелационна бе Манолова.

От своя страна Светлана Ангелова, зам.-председател на Социалната комисия уточни, че тези промени ще дадат спомагателна отбрана на чиновниците, които не са получили заплатите и компенсациите си поради недобросъвестно отношение от страна на работодатели. " Нагърбихме Главна ревизия по труда с виновната задача да може да предявява пред съда искова молба за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност от името на минимум една трета от служащите от предприятия, в които два месеца не са изплатени работни заплати ", сподели Ангелова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР