Всички проучвания потвърждават, че използването на препарати, различни от тези,

...
Всички проучвания потвърждават, че използването на препарати, различни от тези,
Коментари Харесай

EMA: Съчетаването на ваксини срещу коронавируса е безопасно и ефективно

Всички изследвания удостоверяват, че потреблението на препарати, разнообразни от тези, употребявани за първична имунизация, при бустерна имунизация е безвредно и дейно. Това съобщи на брифинг Марко Кавалиери, началник на отдела " Опасности за здравето и тактика за имунизация " на Европейската организация по медикаментите (ЕМА).

" Всички изследвания демонстрират, че този метод е безвреден и ефикасен ", сподели той. " Доказателствата сочат, че потреблението на иРНК ваксина, друга от употребяваната при първичната имунизация, способства за сходен или даже по-силен имунен отговор, в сравнение с когато се употребява същата ваксина. Това включва обстановки, в които за първична имунизация е употребена векторна ваксина ", акцентира специалистът.

Според Кавалери производителите на ваксини Comirnaty и Spikevax към този момент са подали заявки до ЕМА за изменение на инструкциите за приложимост, което да разреши медикаментите да се употребяват като бустер, без значение от това коя ваксина е била употребена за главната имунизация.

" В момента преглеждаме данните, предоставени от фирмите в поддръжка на тези заявки ", сподели той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР