Всички промени във функционирането на изпълнителния директор на Стормонт трябва

...
Всички промени във функционирането на изпълнителния директор на Стормонт трябва
Коментари Харесай

Всички промени в изпълнителния директор на Стормонт „трябва да бъдат предоставени на хората“ – Бийти

Всички промени във действието на изпълнителния шеф на Стормонт би трябвало да бъдат предоставени на хората в Северна Ирландия, сподели водачът на UUP Дъг Бийти.

Комисията по въпросите на Северна Ирландия сподели, че разпоредбите на Стормонт би трябвало незабавно да бъдат реформирани и функциите на първи и заместник-първи министър би трябвало да бъдат прекръстени на взаимни първи министри.

В отчет след следствие комисията също предлага ръководителят на Стормонт да бъде избиран с болшинство от две трети от MLAs и че същият предел би трябвало да се употребява за избиране на първи и заместител първи министри.

DUP блокира шерването на властта в Stormont за повече повече от година и половина в символ на митинг против вътрешните търговски бариери в Обединеното кралство, основани от протокола за Северна Ирландия на Brexit.

Партията на сър Джефри Доналдсън взе участие в договаряния с държавното управление по отношение на Windsor Framework, която реформира протокола, и търси спомагателни гаранции...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР