Всички проекти по плана за възстановяване и устойчивост трябва да

...
Всички проекти по плана за възстановяване и устойчивост трябва да
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: По сроковете за затваряне на въглищните централи текат преговори

Всички планове по проекта за възобновяване и резистентност би трябвало да се осъществят, с цел да получим парите от Брюксел, изясни в ефира на bTV вицепремиерът по европейските въпроси Атанас Пеканов.

Според него периодите за затварянето на въглищните централи е един от огромните въпроси, по които текат договаряния.

„ По тематиката декарбонизация направихме доста в последните месеци и то въз основата на релативно необятен консeнсус. Решенията, които са взети са на база диалози със синдикатите, с бизнес и с политическите партии. Не сме склонни да отстъпим и да се съгласим на нещо, което може да заплаши енергийната сигурност на страната и работещите в районите. По тези договаряния ние ще пазиме позицията, която сме записали в Плана все още “, уточни Атанас Пеканов.

Според него сме дали много отстъпки в последните месеци. „ Въведохме промени в областта на възобновимите енергийни източници, нови планове “, изясни той.

„ В момента сме на седмата седмица от договарянията по Плана за възобновяване и развиване, Румъния договаря към този момент пет месеца, а други страни, които предадоха проектите си доста по-рано, също още договарят “, изясни вицепремиерът.

„ В България, с помощта на политическата обстановка, стегнахме до това, че трябваше да преработим проекта, тъй като от Брюксел щяха да го върнат незабавно, защото в енергетиката нямаше посочени такива стъпки “, съобщи Атанас Пеканов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР