Всички продажби на нови автомобили в Западна Европа до 2035

...
Всички продажби на нови автомобили в Западна Европа до 2035
Коментари Харесай

Всички продажби на нови коли в Западна Европа до 2035-a ще са на беземисионни модели

Всички продажби на нови коли в Западна Европа до 2035 година ще бъдат на беземисионни модели транспортни средства. Това предвижда автомобилната компания Toyota Motor Corp.

До 2030 година половината от моделите на Toyota ще бъдат беземисионни. Компанията ще предлага и електрически модели, и водородни, обявиха от компанията.

Както други автомобилни производители, по този начин и Toyota към този момент показа няколко електрически модела транспортни средства в унисон с по-затегенатите правила за въглеродните излъчвания на основни пазари на коли в Европа.

Според автомобилната компанията продажбите на електрически автомобили и хибриди ще оказват помощ за усилят като цяло продажбите на транспортни средства в района до 1,3 милиона коли през 2022 година, спрямо 1,07 милиона през тази година.

Междувременно в средата на тази седмица Toyota разгласи, че е произвела четвърт по-малко коли през октомври по отношение на година по-рано поради продължаващия дефицит на полупроводници и други съставни елементи.

Според данните на компнията от заводите са излезли 627 452 автомобила, при създадени 845 107 през октомври 2020 година Продажбите спадат с 20% през месеца до 677 564.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР