Всички проби, изследвани в двете лаборатории, за коронавирус у нас

...
Всички проби, изследвани в двете лаборатории, за коронавирус у нас
Коментари Харесай

Няма положителна проба за коронавирус

Всички проби, изследвани в двете лаборатории, за ковид у нас са негативни.

19 са изследваните във ВМА, 20 в Националната референтна лаборатория. Те са негативни. Днес ще продължи контрола върху пробите, които не престават да постъпват от страната.

Работим с китове, които се употребяват в целия Европейски съюз, увери шефът на щаба и шеф на ВМА Венцислав Мутафчийски и добави, че няма подозрение в качеството както на апаратурата и лабораторията, по този начин и на материалите.

Днес ще бъде осъществен спомагателен междулабораторен надзор, като ВМА и Националната референтна лаборатория ще разменят по три проби, които ще бъдат тествани. Това е европейска и международна процедура, която ще бъде следвана и от нашите експерти.

Това е регулярна мярка, която ще се прави през няколко дни, изясни Мутафчийски.

Мутафчийски увери, че в случай че излязат позитивни проби, обществеността незабавно ще бъде известена.

Малко след брифинга бе обявено, че министър-председателят Бойко Борисов привиква изключително съвещание на Министерския съвет през днешния ден, което ще се организира взаимно с Националния действен щаб за съгласуване и образуване на дейностите на способените държавни органи по отношение на оповестената от СЗО неотложност за публичното здраве от интернационално значение във връзка с болестта COVID-19.

В рамките на съвещанието членовете на щаба ще рапортуват по отношение на ограниченията против ковид и ще бъдат отпуснати средства за тяхното осъществяване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР