Всички приюти за животни в САЩ са изпразнени по време

...
Всички приюти за животни в САЩ са изпразнени по време
Коментари Харесай

Карантината увеличи с 30% осиновяванията на кучета

Всички приюти за животни в Съединени американски щати са изпразнени по време на пандемията, тъй като хората са видели карантината и дългия престой у дома като подобаващия миг най-сетне да осъществен фантазията си да имат домакински любим.

„ Ако погледнем данните за приютите на „ Екоравновесие “, ще отчетем към 1/3 повече осиновявания на кучета тази година спрямо 2019-а. Но не можем да приказваме за празни приюти в България ", заяви пред Радио София Росалин Шмих.

Тя е съосновател на Бандата на 1500-те, организация, която от 4 години организира разходките на кучетата от общинските приюти в София с доброволци.

Благодарение на разходките, кучетата в приюта могат да се социализират и да намерят колегата си – своя човек, както споделя Росалин. Разходките се случват всяка седмица – петък, събота и неделя, като всеки ден са в един от 3-те огромни приюта в София - Слатина, Сеславци и Горни Богров.

Шмих акцентира, че преди да се пристъпи към осиновяване, човек би трябвало да си даде ясна сметка дали ще има задоволително време – за разходки, да вземем за пример, както и дали през идващите години ще му се наложи да пътува тук-там, където няма да може да вземе и 4-кракия другар. Мотивацията може да е най-различна, само че решението не трябва да бъде непринудено, а добре премислено.

Хората по време на карантината са повече време у дома, само че би трябвало да образоват кучето си и на автономия, с цел да не възникне проблем след края на епидемията, посъветва тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР