Всички приюти за животни в САЩ са изпразнени по време

...
Всички приюти за животни в САЩ са изпразнени по време
Коментари Харесай

НПО: Карантината увеличи с около 30% осиновяванията на кучета

Всички приюти за животни в Съединени американски щати са изпразнени по време на, тъй като хората са видели карантината и дългия престой у дома като подобаващия миг най-сетне да осъществен фантазията си да имат.
Но какво ще се случи откакто се върнем към естественото си всекидневие? Ще има ли взрив на изоставени домашни любимци?
 Д-р Симеон Маджаров: Човек не може да се болести с кучешки или котешки ковид Д-р Симеон Маджаров: Човек не може да се болести с кучешки или котешки ковид
Глобалната тематика във връзка с ковид към този момент визира директно и България. Покрай всички рекомендации и препоръки, които формалните влас...
„ Ако погледнем данните за приютите на, ще отчетем към 1/3 повече осиновявания на кучета тази година спрямо 2019-а. Но не можем да приказваме за празни приюти в България ", заяви пред Радио София Росалин Шмих. Тя е съосновател на Бандата на 1500-те, организация, която от 4 години организира разходките на от общинските приюти в София с доброволци.
Благодарение на разходките, кучетата в приюта могат да се социализират и да намерят колегата си – своя човек, както споделя Росалин. Разходките се случват всяка седмица – петък, събота и неделя, като всеки ден са в един от 3-те огромни приюта в София - Слатина, Сеславци и Горни Богров.
Шмих акцентира, че преди да се пристъпи към осиновяване, човек би трябвало да си даде ясна сметка дали ще има задоволително време – за разходки, да вземем за пример, както и дали през идващите години ще му се наложи да пътува тук-там, където няма да може да вземе и 4-кракия другар. Мотивацията може да е най-различна, само че решението не трябва да бъде непринудено, а добре премислено.
Хората по време на карантината са повече време у дома, само че би трябвало да образоват кучето си и на автономия, с цел да не възникне проблем след края на епидемията, посъветва тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР