Всички пратки от магазините на IKEA в София до адреси

...
Всички пратки от магазините на IKEA в София до адреси
Коментари Харесай

IKEA ще доставя пратки в София с електромобили

Всички колета от магазините на IKEA в София до адреси на клиенти ще се правят с електрически автомобили. Проектът на шведския бранд е пилотен и към този момент ще се извършва единствено на територията на столицата. За да го осъществя, IKEA ще си партнира с логистичната компания Greenpoint Logicstics, която прави доставки напълно с електрически леки коли.

Автомобилите, които ще обслужват магазина на марката в столицата, са 6 на брой. При планирани 350 км дневно, ще спестят към 112.5 кг въглероден диоксид, при 8 750 км. на месец – 2.8 тона, а при 105 000 км. на година – 33.74 тона въглероден диоксид.

Мебелната компания има проекти да разшири услугата доставка с електрически автомобили и в другите градове, в които има търговски обекти – Пловдив, Варна и Бургас.

По отношение на превоза и логистиката, задачите на ИКЕА са да понижи въглеродния отпечатък от осъществените доставки приблизително със 70 – 80% в световен проект. Компанията си е сложила амбициозна стратегия за декарбонизация, а ние в България също сме част от това предизвикателство “, споделя Яна Якимова, шеф на магазин IKEA София.

Тя описа, че работят по разнородни начинания, като електрификацията на карго доставките в столицата е една от тях, която  беше предшествана от увеличение броя на станциите за зареждане на електрически автомобили на паркинга на магазина.

Като част от тактиката си за резистентност, IKEA се ангажира интензивно с това да понижи излъчванията на парникови газове до 2030 година с по-голям размер, в сравнение с цялата ѝ верига за образуване на стойност излъчва, като в същото време разраства бизнеса си в международен мащаб. За постигането на тази цел е нужно доста понижаване на въглеродните излъчвания във всички стадии от веригата.

Greenpoint идва на помощ, помагайки на виновните бизнеси като IKEA, които желаят да затворят зеления кръг по веригата си на доставки, да транспортират без нездравословни излъчвания. А силата, задвижваща зелените доставки, идва главно от фотоволтаичната централа на офиса ни ”, споделя Цветанка Фратева, шеф на Greenpoint.

Фирмата събира и складира слънчевата сила, с цел да я употребява, когато ѝ е нужна. " Ето по какъв начин кръгът се затваря, доказвайки че бизнесът може да бъде резистентен, позволявайки на всички нас да дишаме леко и свободно ”, прибавя Фратева.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР