Всички посолства и консулства на Израел спряха работа заради стачка,

...
Всички посолства и консулства на Израел спряха работа заради стачка,
Коментари Харесай

Всички посолства и консулства на Израел спират работа заради стачка

Всички посолства и консулства на Израел стопираха работа поради стачка, провокирана от спор сред външното и финансовото министерство на страната. Това заяви през днешния ден посредством уеб страницата си израелското външнополитическо ведомство, представено и от Българска телеграфна агенция.

Израелското министерство на външните работи декларира, че е " насила " да затвори дипломатическите задачи по отношение на решение на финансовото ведомство " да наруши договореностите ", подписани от генералния му шеф през юли, и " да задължи посланиците на Израел в чужбина в едностранен ред да съблюдават нови инструкции, които са в прорез с постигнатите преди условия и нарушават реда, действителен към този момент няколко десетилетия ".

По време на стачката задачите на Израел в чужбина няма да одобряват гости и да дават услуги. Никой няма да има право да влиза в постройките, написа " Джерузалем пост ". Вестникът изяснява, че съгласно измежду аргументите е решение на финансовото министерство да се таксуват с налози разноските на израелските дипломати в чужбина, които другояче съгласно " открития от десетилетия " протокол не се заявяват като доходи на чиновниците. Според министерството е належащо всички пари, които те получават, в това число представителни, да се таксуват.

Външното министерство на страната декларира, че решението за смяна в работата на задачите и процедурите по финансирането им поврежда основополагащи принадлежности, които подсигуряват работата на дипломацията и страната като цяло. Министерството прибавя, че финансовото ведомство не оставя различен избор на дипломатите, и показва вяра спорът да бъде организиран в най-близко време.

Това не е първият сходен случай.

През март 2014 година краткотрайно бяха затворени всички дипломатически задачи на Израел, в това число към интернационалните организации, а също и самото външно министерство в Ерусалим. Израелските дипломати няколко години упорстваха държавното управление и финансовото министерство да подобрят заплащането на труда им. През август 2018 година стачкуваше спомагателният личен състав в израелските посолства по целия свят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР