Всички полети на British Airways и еasyJet са отменени днес ...

Всички полети на British Airways и еasyJet са отменени днес

Всички полети на British Airways и еasyJet са отменени във Великобритания

Всички полети на British Airways и еasyJet са анулирани през днешния ден от летища в Обединеното кралство поради дефицит на личен състав.

Пътниците, които се опитваха да пътуват по време на великденските празници, се натъкнаха на опашки, закъснения и анулирани в последния миг полети на летищата в Обединеното кралство, съобщи Българска телеграфна агенция. За следващ път през днешния ден British Airways и еasyJet анулираха повече от 100 полета, засягайки към 15 000 пасажери.

Авиокомпаниите показват дефицита на личен състав като причина за зародилите проблеми. British Airways анулира 72 полета, а easyJet анулира 56 полета през днешния ден като измежду тях бяха съвсем всички европейски дестинации. В същото това време британците, които се завръщат от почивка, са предизвестени за закъснение на границите заради възходящия брой на болни от Ковид измежду граничните чиновници.

Броят на пасажерите на летищата в Обединеното кралство се е нараснал внезапно през последните седмици, откакто всички ограничавания за пътешестване, свързани с пандемията, бяха отстранени от държавното управление дни преди учебните великденски ваканции. Това съответства с вълна от заразяване с Ковид, която провокира безпорядък в самолетните компании, летищата и пограничните сили. Смята се, че един на всеки 13 души в Англия е бил инфектиран с Ковид през миналата седмица, което е най-високият % от началото на пандемията.

Положителните проби към този момент не са безвъзмездни и чиновниците, които имат признаци, не са длъжни да се самоизолират, само че работодателите ги поучават да останат вкъщи. Националната здравна система разшири формалния си лист със признаци на Ковид в понеделник и включи още девет признака като запушен нос, главоболие и възпалено гърло. Работодателите считат, че занапред ще се види какво влияние ще окажат всички нови признаци и неналичието на проби, само че упованието е повече чиновници да стоят у дома.

Много английски пасажери ще бъдат наранени и от дългите опашки при политане. Управата на летищата моли хората да дойдат три часа преди полетите си, с цел да минат през инспекциите за сигурност.

Източник: glasnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg