Всички планини в България са необикновени по своята хубост и

...
Всички планини в България са необикновени по своята хубост и
Коментари Харесай

Ангели-пазители живеят в Рила

Всички планини в България са невероятни по своята красота и даже най-здравомислещите хора признават, че в тях има доста мистичност. Рила е най-високият планински масив и може би по тази причина по върховете й най-лесно се връща споменът за минали прераждания и човек схваща, че живее не един, а безчет доста пъти. Създателят на Бялото приятелство Петър Дънов постоянно приказва за прераждането в беседите със своите възпитаници и почитатели.

А когато всички дружно са в Рила планина, Учителя разкрива местата, където човек може да види себе си в предходни животи. Едно от тези места е вътрешният Близнак, който е част от двете свързани между тях езера Близнаците. Близнаците е четвъртото от Седемте, а вътрешният Близнак е най-мистичното място в региона. Петър Дънов съветвал всеки, който желае да разбере какъв е бил, да остане най-малко час край езерото и в случай че душата му е чиста, а мисълта мощна, да разбере какво му се е случвало преди. Дънов приказва за това, че човешкият дух е вечен. Че умира единствено физическото тяло, а духът се ражда доста и доста пъти в разнообразни тела – на мъж или на жена, с цел да научи уроците си и да се трансформира в съвършена парченце от Космическото слънце – оня неопределен господ, основал Вселената и всичко в нея.

До вътрешния Близнак човек може да се свърже с ангелите-пазители на планината. Те съгласно Учителя бдят на пост на това място и на прилежащия връх Харамията. Задачата им е да опазят от злите и тъмни сили освен България, а и целия свят. " Там има дежурни същества, които работят непрекъснато и се сменят през два часа, и като по радиопредавател изпращат светли мисли, усеща и висши хрумвания за изправяне живота на човечеството. Над него постоянно има едно ярко зарево ”, споделя Петър Дънов за Молитвения връх, пише 

На езерото Окото също отдава изключително значение: " Тук, при Окото, има нещо хубаво. Дойде ли в разсъждение, човек ще почне да вижда   картини от предишното - грандиозни и хубави. Тук би трябвало да създадем един опит. Мястото съдържа доста магнетизъм, ще ви покажа в какво състояние да поставите гърба си и ще видите какво въздействие ще усетите. Тези скали в близост са складирани сили за бъдещето. Ако хората биха имали познания за тези сили, какво бягане би било насам! Това място по някой път работи електрично, а някой път - магнетично, променчиво е. Окото разполага за мисъл, творчество, също и Олтарят. Водата на Окото  е доста хубава ”.

До август 1931 година Братството посещава като Молитвен връх този сред второто и третото езеро. По повеля на Учителя е изсечен гъстият клек, който обгръща Харамията, и прокарват дребна стръмна пътека. От 6 август 1931 година стартира да действа новият Молитвен връх. " Утре сутринта ще се качим на новия Молитвен връх, дето изчистихме пътя. Там да се помолим и благодарим на Бога. След това ще отидем на Бъбрека, 5-тото езеро, с цел да измием ръцете и краката си от дългия път ”, приказва Петър Дънов на почитателите си.

Молитвеният връх се намира на вододела сред Бяло и Черно море. Водите от езерата по река Джерман и Струма отиват в Бяло море, а тези на Чанаците по река Черни Искър се вливат в Черно море. На въпрос дали всеки може да види светлите рационални същества на Молитвения връх и към него, Дънов дава отговор: " Ще разберете със сърцето си ”.

От Молитвения връх чудесно се виждат Рупите и Мусала и елементарно може да се прави връзка със съществата там. " Сега всички би трябвало да знаят, че този час - 5 часа сутринта, в който сме се събрали на Молитвения връх, е часът, в който всички същества насочат мозъка си към Бога. Щом всеки одобри това, което му е належащо, небето се покрива с леки облаци. Облаците са нужни за предотвратяване от прахосване на това, което е добито. Този прекрасен ден, единствен в живота ви, би трябвало да носите на всички места. Този ден включва всичко в себе си. Каквото придобием този ден, всичко би трябвало да занесем със себе си, да го пръснем сред хората ”, приказва мистично и не напълно разбираемо за Петър Дънов на почитателите си.

Учителя сочи и друго място, където бдят невидимите пазители на човечеството. Той назовава връх Острец Върхът на светиите. Уверява почитателите си, че там мощно се усеща тяхното наличие. Почти всички, които са го посетили, са усетили това наличие, а някои са видели и съществата, които работят там, акцентира Дънов.

фотография: Pixabay
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР