Всички пием този чуден чай от деца и само миризмата

...
Всички пием този чуден чай от деца и само миризмата
Коментари Харесай

Билката, която е истинска витаминозна бомба и трябва да пием редовно!

Всички пием този чудноват чай от деца и единствено миризмата му ни връща обратно в детството и ни кара да се усещаме по-уютно и по-спокойни.

Но освен поради усета му продължаваме да го пием и до през днешния ден, а и поради обстоятелството, че е един от най-полезните чайове, които можем да си приготвим за имунната система и цялостното ни здраве.

Това е чаят от шипка.

 Лекове и билки, с които за черния ви дроб ще стане по-добре Лекове и билки, с които за черния ви дроб ще стане по-добре
Как да прочистим черния дроб и да възстановим функционалностите му? Повечето проблеми при чернодробните болести са свързани точно с дейст...

Шипката съдържа доста скъпи субстанции за развиването на човешкия организъм и е известна като поливитаминен артикул.

Поради богатото наличие на витамини и флавоноиди плодът на шипката има разнообразно деяние. Притежава диуретично, кръвоспиращо и запичащо деяние. Понижава наличието на холестерол в кръвта, забавя отлагането на атероматозни плаки в кръвоносните съдове.

В плодовете на шипката се съдържат съвсем всички витамини — С, Р, В, Е, К и каротин. 

Шипката оказва помощ интензивно при пясък и камъни в пикочните пътища, жлъчнокаменна болест, маточни кръвотечения, анемия, безсилие на организма, при атеросклероза, като средство, повишаващо съпротивителните сили на организма в битката му против локални или общи инфекции и интоксикации (скарлатина, дифтерия, пневмония, коклюш и др).

Може да се ползва също при постепенно зарастващи рани, за обикновено зарастване на костите при строшаване, при намалена секреторна активност на стомаха и за възстановяване на обмяната на веществата в организма.
 Бял равнец: Женската билка Бял равнец: Женската билка
Белият равнец (Achillea millefolium) е лечебно растение със мощно изразено имуностимулиращо и антибактериално деяние. Това многогодиш...

Шипката съдържа голяма централизация на витамин С, с което е сериозен „ съперник “ на цитрусовите плодове. Съдържа също витамини В1, В2, Е, пектини, органични киселини, микроелементи.

Шипката укрепва сърцето и кръвоносната система и е изключително потребна за сърдечно-съдови болести. Богатото наличие на витамини оказва помощ при простуда и вирусни болести, защото ускорява имунната система.

Препоръчително е да се употребява шипка след прекарани болести, с цел да се ускори и укрепи организма на болния.

Възползвайте се тази есен да си приготвите сироп, мармалад, желе или особено шипково пиво. Те ще бъдат ваша скъпа белтъчна, витаминозна и приятна сладникаво-тръпчива храна месеци наред. Направете шипката част от вашето седмично меню и заболяванията ще ви спохождат доста по-рядко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР