Всички пенсии, върху които са наложени запори по искане на

...
Всички пенсии, върху които са наложени запори по искане на
Коментари Харесай

След 11 януари ще изплащат пенсиите с наложен запор

Всички пенсии, върху които са наложени запори по искане на държавен/частен правосъден реализатор или обществен реализатор към Националната организация за приходите, ще бъдат изплатени след 11 януари , оповестиха от Националния застрахователен институт (НОИ).

По последни данни на институцията това са близо 5500 пенсии .

Срокът е съгласуван с нуждата от софтуерно време за обработка на новите размери на удръжките от тези заплащания след обнародваното в Държавен вестник на 3 януари разпореждане на Министерския съвет, с което бе избран нов размер на минималната работна заплата за страната за 2023 година – 780 лева

След направените преизчисления преводите ще бъдат осъществени според от метода на погашение на всяка пенсия – с пенсионен запис, в случай че се изплаща посредством пощенска станция, или с спомагателен превод по персоналната платежна сметка на пенсионера, в случай че се изплаща посредством банка или различен снабдител на платежни услуги.

Размерите на удръжките от пенсиите, за които е възможно налагането на запори, се дефинират според от размера на минималната работна заплата за страната. Съгласно настоящата нормативна уредба, насилственото осъществяване може да бъде ориентирано единствено върху пенсии с месечен размер над минималната работна заплата. Не се вършат удръжки от пенсиите под този размер. Посочените ограничавания не се ползват за удръжки от пенсиите в осъществяване на отговорности за прехрана.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР