Всички партии, вкючително и Продължаваме промяната“, успяхме да се обединим

...
Всички партии, вкючително и Продължаваме промяната“, успяхме да се обединим
Коментари Харесай

Петкова: Имаме ресурс от лигнитни въглища за следващите 60 години


„ Всички партии, вкючително и „ Продължаваме промяната “, успяхме да се обединим към една добра стъпка, с която България да подсигурява енергийната си сигурност, като в същото време получим и самостоятелност. Няма нито една друга страна, която да е поела сходен ангажимент. Страната ни разполага с запас от лигнитни въглища за идващите 60 години. "

Това разяснява пред bTV някогашният енергиен министър Теменужка Петкова, откакто дефинира като умно решението на Народното събрание служебният кабинет да изиска преразглеждане на Плана за възобновяване в Брюксел поради уговорките ни за понижаване на въглеродните излъчвания с 40 %.

Особен шеф ще реагира при нарушение на закона и риск за сигурността

„ Държавата да поема действен надзор над непозната компания, не е изключение в нашето законодателство. Подобна наредба съществува и към сегашния миг в закона за енергетиката. Там също е планувано въвеждането на фигурата на необикновен шеф – когато става дума за търговски сдружения, които са директно свързани с националната и енергийната сигурност на страната, и в случаите, в които са на разположение плануваните в закона хипотези – нарушение на закона и риск за сигурността “, сподели Теменужка Петкова, откакто по-рано през днешния ден Народното събрание реши при потребност страната да може да поеме надзор над " ".

„ Това не е национализиране на избрани сдружения, а мярка, която се вкарва краткотрайно – до отстраняването на нарушаванията и опасността “, изясни тя.

Какво още разяснява Теменужка Петкова – чуйте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР