Всички партии в коалицията ПП-ДБ са взели решение, че няма

...
Всички партии в коалицията ПП-ДБ са взели решение, че няма
Коментари Харесай

ПП-ДБ с общо решение да не подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС

Всички партии в обединението ПП-ДБ са взели решение, че няма да поддържат държавно управление с мандат или присъединяване на ГЕРБ .

Това разгласи Асен Василев на първата конференция на " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " след изборите.

" Нашето решение, че няма да подкрепим ГЕРБ в първия мандат е на база полезности . По време на предишния парламент и на тези избори виждаме тези ценностни разлики . Българските жители би трябвало да са сигурни, че когато гласоподават за нас, ние ще съблюдаваме всичко, което обещаваме ", безапелационен беше от своя страна Кирил Петков.

 Политическа партия Демократична България

БГНЕС

 

" Не можем да подкрепим държавно управление, кадрувано от Бойко Борисов . Аргументите са доста - като стартираме от Мишо Бирата и минем през Турски поток и тн. ", съобщи ген. Атанас Атанасов, съпредседател на Демократична България. " В идващия парламент ще осъществим посланията и поръчките, които сме създали в хода на предизборната акция ", даде обещание той.

Кирил Петков добави, че в случай че ГЕРБ не успее с първия мандат да сформира държавно управление, ПП-ДБ ще поемат отговорност да предложат кабинет .

Въпреки разликите с политическите съперници, съпредседателят на Политическа партия даде обещание, че обединението ще се включи в диалози с всички партии по значимите политики за страната - бюджет, инфлация, цени на храните .

" Ще работим по политики с всички партии, тъй като обещахме справяне с проблемите. Като се стартира с бюджета, който не може да бъде пленник на диалозите и би трябвало да бъде признат незабавно. Нито лечебните заведения могат да чакат, нито детските градини, нито пенсионерите, нито бизнесите или младите фамилии ", добави Петков.

Асен Василев пък акцентира, че е имало съществени проблеми с провеждането на изборите .

" Имаме пет пъти повече невалидни бюлетини или 45 хиляди, а предходните имаше единствено 9 хиляди. 2 234 секции има разминаване сред гласовете, регистрирани на машина и гласовете, които са вписани в протоколите на СИК. В 2600 секции мобилните устройства не са предавали броенето на бюлетините. В 303 от 700 рискови секции, изобщо не се е предавало, в 225 се е предавало с спиране и без да се демонстрират бюлетините на камерите ", регистрира още Асен Василев. Имало също по този начин и протоколи, с подправени данни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР